Akbay; “İş Güvenliği İhlallerinin Hasıraltı Edilmesine İzin Vermeyeceğiz”

0
115

bülent akbay4İşçiler, kamu çalışanları, işçi aileleri, doktorlar, mühendisler, akademisyenler, gazeteciler, hukukçulardan oluşan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin verilerine göre 2015 yılının Ekim ayında en az 143 işçinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ekim ayında yaşamını yitiren 143 emekçinin 122’sinin işçi-memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 18’inin çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 3’ü esnaflardan olmak üzere 21’inin de kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluştuğu kaydedildi.

İş kazalarının en çok İzmir, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Ankara ve İstanbul’da can aldığına dikkat çekilen raporda, Ekim ayında Türkiye’nin 57 şehri ile yurtdışında iki ülkede iş kazaları yaşandığına dikkat çekildi. İlimiz Hatay’da ise anılan zaman içerisinde 3 ölümün yaşandığı rapor edildi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay, Hatay’da ve özellikle İskenderun’da iş güvenliği ihlallerinin hasıraltı edilmesine izin vermeyeceklerine işaret etti.

Akbay; “Her gün en az üç kişi iş kazalarında yaşamını yitiriyor. Onlarca işçi ise yaralanıyor veya sakat kalıyor. Sosyal Haklar Derneği (SHD) İskenderun Temsilciliği iş güvenliği komisyonu olarak, iş cinayetlerine dair gerçekleri Hatay halkıyla paylaşacak ve iş kazalarına karşı birlikte mücadele edeceğiz. Hatay’da ve özellikle İskenderun’da iş güvenliği ihlallerinin hasıraltı edilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here