Akbay; “Halkın Mallarını Talan Ediyorlar”

0
111

sosyal haklar derneği5Sosyal Haklar Derneği Üyeleri Karayolları Kapısı Önünde Toplandı

Sosyal Haklar Derneği (SHD) üyeleri karayolları arazisinin rant kurbanı olmaması, yeşil alan olarak düzenlenmesi için taleplerini haykırmak üzere karayolları giriş kapısı önünde bir araya geldiler.

Bir süredir İskenderun kamuoyunun gündemini işgal eden karayolları arazisi ile ilgi olarak bir araya gelen Sosyal Haklar Derneği üyeleri adına bir açıklama yapan Avukat Bülent Akbay, karayolları arazisinin İskenderun Halkına ait olduğunu arazi ile ilgili belediye başkanı veya valinin kendi kafalarına göre karar veremeyeceğini savundu.

Belediye meclis üyeleri, belediye başkanı, Kaymakam veya Valinin, halkın ve bilimsel verilerin ışığında bu alanlar hakkında karar vermek zorunda olduklarının altını çizen Akbay; “İmar planlarında yeşil alanlar ve parklar üniversitelerin, teknik elemanların yoğun emekleri ve araştırmaları dikkate alınarak hazırlanıyor. Seçtiğimiz yöneticiler planlarda yeşil alan, dolgu alanı, kıyı şeridi olarak ilan edilen yerleri bir gecede değiştirerek betonlaştıracak kararlar alıyorlarsa bilinmelidir ki Halkın mallarını talan ediyorlar.

sosyal haklar derneği6

Kandırıyorlar Yalan Söylüyorlar

Karayolları arazisi de İskenderun halkına ait 6 mahallenin ortasında, etrafı beton bloklarla kuşatılmış, nefes alınabilecek tek arazidir. Bu arazinin “yeşil alan” olarak düzenlenmesi gerek bilimsel ve teknik raporlarla, gerekse mahkeme kararıyla tespit edilmiştir. Burada yaşayan biz İskenderunluların talebi de bu değerli doğa parçasının yeşil alan olarak kullanılmasıdır.

İskenderun Belediyesi’nin birkaç yöneticisi önce bakanlıktan bu alanın betonlaşmasına yol açacak bir karar aldırarak “rezerv alanı” ilan ettirdiler. Bu kararı da “biz bu alanı alabilmek için bu yola başvurduk” diyerek kurnazlıklarıyla övündüler. Yani açıkça bir başka devlet kurumu olan Karayollarını nasıl dolandırdıklarını anlatıyorlar. Biz bunu “İskenderun için yaptık” diyerek de halkı “suçlarına” ortak etmeye çalışıyorlar. İskenderun halkı kendi malı olan bir alan için neden yalana ve düzenbazlığa ortak olsun. Bu zihniyete prim verilmemelidir” şeklinde konuştu.

sosyal haklar derneği7

Belediye Başkanına konu hakkında sorular yönelten Akbay; “Karayolları arazisinin betonlaşmasına yol açacak “rezerv alanı” ilan edilmesi karşısındaki tepkileri durdurmak için “burası park olacak” şeklinde açıklama yaptılarsa da kısa sürede bu açıklamanın da kuyruklu bir yalan olduğu ortaya çıktı. İskenderun belediyesi ihaleyi “blok esaslı zemin etüdü” yapmak üzere gerçekleştirdi. Bu ihalenin iptali için Hatay Barosu dava açtı. Dava süreci konusunda İskenderun halkını bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Belediye Başkanı Dingil’e soruyoruz; Mademki park yapmaya niyetlisiniz o halde neden “rezerv alanı” ilan ettiniz? Mademki park yapılacak o halde neden betonlaşma esaslı ihale yapılıyor? Mademki park yapacaksınız neden hemen yapmıyorsunuz? Mademki park yapacaksınız neden imar için bazı iş adamlarıyla gizli toplantılar yapıyorsunuz?” dedi.

Betonlaştırıyorlar

Hatay Valisinin 6 ay öncesinden bu alana Cami yapılması konusunda anlaşma yaptıklarını açıklayan Akbay; “Belediye başkanı ile Hatay Valisi halka çelişkili açıklamalar yaparak bu alanın betonlaştırma niyetlerini ifşa ettiler. Biz Sosyal Haklar Derneği olarak seçilmiş veya atanmış yöneticilerin sırça köşklerde oturarak halkın yaşam kalitesini ortadan kaldıran, İskenderun halkını betonlaşma ile nefessiz bırakacak icraatlarına sessiz kalmayacağız. İskenderun halkının kendi malına sahip çıkmaya, çocuklarımızı ve geleceğimizi nefessiz bırakacak betonlaşmaya dur demeye çağırıyoruz. Hep birlikte talana, yalana ve betonlaşmaya dur diyelim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here