Akbay; “Gerçek Adaletin Yerini Bulması İçin Toplanıyoruz”

0
78

bülent akbay10İskenderun Birleşik Haziran Hareketi, Soma’da Yaşamını Yitiren Madenciler İçin Toplanacak

İskenderun Birleşik Haziran Hareketi Basın Sözcüsü Bülent Akbay, 13 Mayıs 2014 tarifinde Soma’da yaşanan maden faciasının yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Akbay açıklamasında 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 19.30’da Eski Bit Pazarı alanında, hayatını kaybeden 301 madenciyi anmak için toplanacaklarını duyurdu.

301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın yıldönümü nedeniyle Soma’da bu hafta boyunca o işçilerin anılacağını kaydeden Akbay; “Artık söz şehit madencilerin yakınlarında olsun istiyoruz.  Madencilerin yakınları hep bir ağızdan “adalet” istiyorlar. Bu sesi yetkililer duymuyor. Bu sesi gözünü  “para hırsı bürümüş” patronlar duymuyor. Bu sesi köle koşullarında insanları çalıştıran taşeronlar duymuyor. Bu sesi koltuk uğruna felaketleri görmezden gelen siyasi cambazlar duymuyor. Bu sesi bin liralık altın varaklı bardaklarda su içen saray kaçkınları duymuyor. Oysa bu ses karın tokluğuna ölürcesine çalışan İşçilerin sesidir. Bu ses her gün yeniden öldürülen madencinin yetim ve dul kalmış eşinin çığlığıdır. Bu ses madenci yakınlarına tekme savuran devlet anlayışına isyanın sesidir” dedi.

Maden faciasının yıldönümünde, madenci ailelerini İskenderunlular olarak yalnız bırakmayacaklarını kaydeden Akbay; “Yüreklerinin en derin yerinden gelen acının çığlığını duyuyor ve seslerine sesimizi katıyoruz. Gerçek sorumluların yargı sürecine dahil edilmesi ve gerçek adaletin yerini bulması için 13 Mayıs Çarşamba günü saat 19.30’da Eski Bit Pazarı alanında buluşuyoruz. Baretlerin ardındaki gerçeklere ışık tutmak için, bir türlü gelmeyen adalete isyan için sesinizi madenci ailelerin sesine katınız. Gelin hep beraber acılarımızı paylaşalım. Gelin hep beraber insanın insanı sömürmediği, bir lokma ekmek için ölümcül koşullarda çalıştırılmadığı, eşitliğin ve adaletin hüküm süreceği Haziran Türkiye’sini inşa edelim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here