Akaryakıt Kaçakçılığı İle İlgili Toplantı Valilikte Yapıldı

0
59

valilik toplantı1Hatay ili Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında, ilgili kurumların amirleri, komutanları, nakliye şirketi sahipleri, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) temsilcileri, otobüs firmalarının yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ilimiz genelinde akaryakıt kaçakçılığına yönelik olarak yürütülen titiz çalışmaların somut sonuçlarının alınmaya başlandığını ifade ederek; “İlimiz İstanbul’dan sonra 2. büyük kara taşımacılığı nakliye filosuna sahip bir il, İlimizde yaklaşık 11 bin adet kara taşımacılığında kullanılan halk arasında TIR olarak anılan araç var. Dolayısıyla bugün bu toplantıyı, C2 Nakliye Belgesi olan nakliyeci hemşerilerimizin herhangi bir mağduriyetine yol açmaması, aynı zamanda C2 Belgem var diye bazı hemşerilerimizin kaçak akaryakıt kullanması gibi bir istismarın önüne geçilmesi için düzenledik. Burada konunun muhatapları ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak ortak akılla alınması gerek kararları alacağız. İlimiz için yararlı bir toplantı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Lekesiz, kaçak akaryakıtla mücadele konusunda sektör temsilcilerinin memnuniyetlerini ilettiklerini de sözlerine ekledi

Toplantıda; 26 Mayıs 2014 tarihinde başlatılan “yol kontrol uygulamaları” kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek görüş alışverişinde bulunuldu. Yol kontrol uygulamalarında yaşanılan problemler ve çözüm önerileri ayrıntılı şekilde görüşülerek; C2 Yetki Belgeli olup uluslararası nakliye yapan firmaların mağduriyet yaşamamaları için yurtdışından geldiğini ispata yarayan evrakı ibraz etmeleri halinde kontrol uygulamalarında kolaylık gösterilmesine, Otobüs firmalarına yönelik denetim uygulamalarının yoğunlaştırılarak devam edilmesine karar verildi.

Firma sahiplerinin, taşıdıkları yolcu ve yüklerle ilgili herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almaları tavsiyeye değer bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here