AKAD’tan ‘Yavuz Sultan Selim’ İsmine Tepki!

0
106

akad açıklamaAlevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Yönetim Kurulu, İstanbul’da yapılması planlanan üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmek istenmesine tepki gösterdi.

Ülke olarak nazik ve hassas bir süreçten geçildiğini anımsatan AKAD Yönetim Kurulu, demokrasilerde, siyasal iktidarın, toplumsal kesimlerin hassasiyetlerine, inanç ve değerlerine özen göstermek zorunda olduğunu vurguladı.

Toplumsal grupların, hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı, rencide edildiği; inanç ve değerlerine aykırı davranıldığı durumlarda itiraz ve protestoya başvurmalarının en doğal ve meşru hakları olduğunu kaydeden AKAD Yönetimi, yaptığı Alevi katliamları ile bilinen Yavuz Sultan Selim’in adının yapılması planlanan üçüncü köprüye verileceğinin açıklanması ile toplumu germenin, geçmiş bir devrin kabusunu tazelemenin gayreti içine girildiğini savundu. AKAD Yönetimi açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bu nasıl gaflettir ki, nüfusunun dörtte birini oluşturan biz Alevilerin hassasiyetleri gözetilmeden, rencide olacağımız umursanmadan yapmış olduğu seferlerde karşılaştığı Alevileri katletme vahşetini gerçekleştirmiş birinin adı Medeniyetleri, kültürleri birbirlerine ulaştıracak, kaynaştıracak, buluşturacak olan böyle bir köprüye verilir. Bu İsimin 3. Köprüye konulması yanlışından bir an evvel dönülmesi çağrısını sizlerin aracılığı ile yapmak istiyoruz.

Sevgi, hoşgörü ve barış dini olarak tanımladığımız İslam dinine mensup hiçbir bireyin insanlar arasında fitne, fesat ve düşmanlık tohumları serpiştirmek isteyebileceğine inanmak istemiyoruz. Böylesi bir gaye taşıyan insanların varlığına tarihin karanlık sayfalarında rastlanılsa da günümüzde, aydınlık yüreklerimiz buna engel olacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here