AKAD Başkanı Nihat Yenmiş; “Huzur Ortamının Sağlanması İçin Çalışıyoruz”

0
149

akad iftar1Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Beyaz Saray Restoranda kamu kurum ve sivil toplum örgütlerine iftar yemeği verdi. İftar yemeğinde konuşan AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, konuşmasında toplumsal barışa, kardeşliğe ve sevgiye yer verdi. Filistin’de yaşananları nefretle kınayan Başkan Yenmiş, bu coğrafyaya bir an evvel toplumsal barışın, huzurun ve insan sevgisinin hakim olmasını diledi.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Şahutoğlu, kanat önderleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin katıldığı iftar yemeğinde, kardeşlik duyguları pekiştirildi. İftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan AKAD Başkanı Yenmiş; “Mübarek Ramazan ayının bütün dünyada barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin mozaiğini oluşturan farklı inançlar ve farklı etnik yapı büyük bir zenginlik olarak algılanmalı ve Ulu Önder Atatürk’ün ulus tanımının önemli bileşenleri olduğu olgusu akıldan çıkarılmamalıdır.

akad iftar2

Büyük gül bahçesindeki farklı renkler sadece güzellik katar. Hatay ilimiz bu tablonun en güzel örneğini yıllarca vermiştir. AKAD olarak bizler, toplumsal barışın, huzurun, kardeşliğin ve sevgi ortamının sağlanması, korunması, pekiştirilmesi ve en önemlisi sürdürülmesine katkı sağlamaya çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız. Kadın ve çocuk demeden inançlarından ötürü insanların ayrıma tabi tutulmasını uygun gören, insanların kafalarını keserek, kan dökmeyi cihat kabul eden zihniyet İslam’ın güzel ahlakını ayaklar altına almıştır.

Bugün Filistin’de yaşanan zulüm ve vahşet aynı anlayışın yaptıklarının devamıdır. Yine çocuklar, yine kadınlar ve yine savunmasız insanlar öldürülmektedir. Bu zulüm ve vahşetin yaşanmasına sebep olan ve bu olayların yaşanmakta olduğu bugün bile bu vahşete dolaylı veya dolaysız katkısı olan her kurum ve devleti, yetkilileri nefretle kınıyor, huzurunuzda Allah’a şikayet ediyorum. Bu coğrafyaya bir an evvel, toplumsal barışın, huzurun ve insan sevgisinin hakim olmasını diliyorum” derken, Kadir Gecesinin hayırlara ve Ortadoğu’ya barışın tesisine vesile olmasını diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here