Ak Parti Hatay’da Dört İlçenin Kongrelerini Tamamladı

0
269

Karasayar; “Millete Hizmet Yolunda, Kutlu Yürüyüşe Devam”

Ak Parti, Hatay genelinde ilçe kongrelerini yapmaya başladı. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’ın da katılımıyla, Dörtyol, Altınözü, Belen ve Yayladağı ilçe kongreleri gerçekleştirildi. Kongrelere, Karacan’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, İl Başkanı Ahmet Atıç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, diğer ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

Dörtyol, Belen ve Yayladağı’nda tek listeyle seçimlere gidilirken, Altınözü’nde çıkan ikinci listenin divan başkanlığınca kabul edilmemesi üzerine tartışma yaşandı.

Yayladağı’nda ve Dörtyol’da Bayrak Değişimi

Ak Parti Yayladağı ilçe kongresine tek listeyle gidilirken, kongrede Doğan Gürlen, Ak Parti ilçe başkanı seçildi. Yayladağı’ndaki kongreye katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan; “Bu ülke, bu millet için hizmet eden Ak Parti içerisindeki en arka da duran da en önde duran bizim için birdir. Bizler dava adamıyız. Bu memlekete bir tek çivi çakandan dahi Allah razı olsun. Makamlar gelip geçicidir. Mühim olan hizmet ve onunla beraber dava yolunda ilerlemektir. Olması gerekende budur. Allah herkese, hepimize layığı ile hizmet yaptıktan sonra görevi teslim etmeyi nasip eylesin” şeklinde bir konuşma yaptı.

Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, üç yıldır Yayladağı İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve bu yıl görevi devreden Recep Tuncer’e teşekkür plaketi takdim etti. Tek listeyle girilen kongrede Doğan Gürlen, Ak Parti ilçe başkanı seçildi.

Ak Parti Dörtyol ilçe kongresinde ise Yasin Taşar Ak Parti ilçe başkanı seçildi. Dörtyol’daki kongrede de bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Hatay’daki dostluğu, samimiyeti, insanlığı, sevgiyi birlik ve beraberliği gördüğünü, bunu her yerde gururla anlatacağını kaydederek, şimdiye kadar partide görev alarak hizmet edenlere teşekkür etti. 3 yıldır Dörtyol İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve bu yıl görevi devreden Hasan Özel’e teşekkür plaketi takdim edildi. Tek listeyle girilen kongrede Yasin Taşar, Ak Parti ilçe başkanı seçildi.

Altınözü’nde Liste Gerginliği..

Ak Parti Belen İlçe Kongresinde ise mevcut başkan Nihat Dağlı yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Burada bir konuşma yapan TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Millete hizmet yolunda, kutlu yürüyüşe devam” diyerek gerçekleştirilen kongrenin Belenlilere tüm Hataylılara hayırlar getirmesini diledi.

Ak Parti 6. Olağan Altınözü İlçe Kongresinde ise ikinci liste gerginliği yaşandı. Divan başkanlığı, tüzükte yüzde beşlik dilimin divan başkanlığına sunulmadığını gerekçe göstererek, ikinci listeyi reddedince kısa bir tartışma yaşandı.

İlçelerdeki kongrelere katılan ve genel kurul toplantılarının tamamlanmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Ak Partimizin İlçe kongrelerinde çok değerli dava arkadaşlarımızla bir araya geldik. Yeni ilçe başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Kongrelerimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Ak Parti ile Türkiye sağlıkta, eğitimde, ekonomide, sanayide, tarımda ve turizmde büyük hamleler kaydetti. Yapılan reformlarla her kesim kucaklandı. 14 Ağustos 2001’de çıktığı kutlu yolculukla Türkiye’nin kaderini değiştiren Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile tüm yol arkadaşlarına minnet ve şükranlarımı sunuyor, kongrelerimizin ülkemiz, milletimize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here