Ak Parti 5. Olağan Kongresi Yapıldı

0
175

akp iskenderun seçim1Vedat Tosun’un Listesinin Kazandığı Kongreye Katılan Bakan Çelik, Muhalefete Yüklendi…

“9 Seçimdir Yeniliyorlar, Halen Konuşuyorlar”

Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresini geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi. İki liste ile gidilen seçimlerde Vedat Tosun yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenen kongreye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’te katıldı.

Vedat Tosun ve Mehmet Kesik’ten oluşan 2 ayrı listeyle gidilen kongrede Vedat Tosun 208 oy ile ipi göğüsleyen taraf olurken Mehmet Kesik ise 120 oy aldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı.

Gerçekleşen kongrede ülke gündemine dair birçok açıklamada bulunan Bakan Faruk Çelik ise muhalefet parti liderlerine yüklendi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Tunceli’ye gitmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıklayan Bakan Çelik; “Sayın Bahçeli Başbakanımızın tavsiyesini dinleyip Tunceli’ye gitti. Sayın Başbakanımızın bu tavsiyelerini Sayın Bahçeli yerine getirmeye devam ederse Sayın Kılıçdaroğlu’da bizi dinlemeye devam ederse belki yakın gelecekte iktidara alternatif olmaları söz konusu olabilir” dedi.

Adana’da Partisinin 7. Bölge toplantısına katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun işsizlik ile ilgili yaptığı konuşmasına cevap veren Bakan Çelik; “Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki en kolay iş devleti yönetmek. 4 yıllığına bana görev verirseniz ne iyi olur diye adeta millete yalvarıyor. İşsizliği bitireceğim diyor. İşsizlik dünyanın bir gerçeği. Amerika’da %6, Avrupa Birliğinde %11, Yunanistan’da %55, İspanya’da %50’ye dayanmış. Türkiye’de ise % 9 ila 10 arasında bir işsizlik oranı var Sayın Kılıçdaroğlu işsizliği bitireceğim diyor. Helal olsun deriz. Bir proje söyle bakalım. Nasıl bitireceksin. Dünyanın çözemediğini hangi proje ile çözeceksin” dedi.

akp iskenderun seçim2

Partilerinin başarısız olduğu bir konuya da açıklık getiren Bakan Çelik, muhalefeti eleştirerek; “Bizim başarı olamadığımız bir konu var. Bu konuda muhalefetin ufkunu açmakta başarılı olamadık. Sıkıntı Türkiye’de muhalefetin projesi yok. Muhalefetin vizyonu yok. 9 seçimdir yeniliyorlar halen konuşuyorlar. 15 parti bir araya geldi bir Tayyip Erdoğan yapamadılar halen konuşuyorlar” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonrası Ak Parti İskenderun İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu; İlçe Başkanı Vedat Tosun. Yönetim Kurulu Üyeleri; Fikri Oğuz, Tuğba Ulutaş, Ebru Beyaz, Hami Atçı, Recep Sivri, Zeynel Abidin Görgen, Şehmuz Ayaz, Fevzi Güven, Mustafa Sakin, Ayhan Bodur, Hüseyin Ertan, İsmail Açıkgöz, Muhsin Yeter, Hatice Durgu, Hakan Yanç, Ali Cığıl, Emin İşler, Ümran Gültekin, Abdulkadir Büyüközer, Mehmet Osman Kaya, Cevdet Ünal, Orhan Turgut, Rahmi Uğur, Hüseyin Fidan, Şeyma İrtem, Ayhan Dağdeviren, Hamdi Atay, Halil Deliveli, Gülhan Bedir.

Mehmet Kesik’in başkanlığındaki Yönetim Kurulu listesi ise şöyleydi: Abdullah Aydemir, Abdullah Törün, Adem Öz, Ahmet Yusuf Kutluğ, Ali Seven, Bestami Dik, Beyhan Sayan, Bülent Helvacı, Bülent Tuncel, Celal Kaya, Cemal Arslan, Esat Gümüşbüş, Fatih Güneş, Halil İbrahim Özkay, İlhami Uçar, İsmet Çerçi, İsmet Kara, Mehmet Düşer, Mehmet Ergündüz, Mehmet Önder, Mehmet Yılmaz, Metin Göden, Mustafa Gül, Mustafa Taşkın, Nurten Özkan, Oğuz Kaçmaz, Şaban Kekeç, Şakir Tuncer, Yasin Keleş.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here