Aile Bakanı Şahin Hatay’daydı!

0
57

aile bakanı şahin1Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Hatay Milletvekilleri ile birlikte Vali Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. Bakan Şahin, “Her annenin acısı bir anne olarak benim acımdır” diyerek, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Hataylı Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın ailelerinin acılarını paylaştığını belirtti.

Vali Lekesiz’e gerçekleştirilen ziyarette konuşan Bakan Şahin, Ceylanpınar’da Suriye tarafından edilen ateş sonucunda hayatlarını kaybeden 2 kişinin ailelerinin çocuklarının şehit sayılması isteklerini değerlendirdi. Şahin, bu konu ile ilgili uluslararası hukuka göre çalışılması gerektiğini yine de, bu vatandaşlarımızın yasadan istifade edip etmeyeceğinin valinin başkanlığındaki bir komisyon raporu ile olacağını söyledi.

Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybeden Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın ailelerinin acılarını da paylaştığını söyleyen Bakan Şahin, “Herkesin acısı bizim acımız. Her annenin acısı bir anne olarak benim acım. O yüzden biz bunlar olmasın diye gayret ediyoruz. Olduğu zamanda acılarını paylaşıyoruz. Ne yapmamız gerekiyorsa bizden ne türlü talepleri de varsa bizler açığız” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de; “Bu ülkede AK Parti olarak yola çıktığımız günden beri şunu ifade ettik. Biz birlikte Türkiye’yiz. Kürdü ayırırsan kalan Türkiye olmaz. Farklı dini ve mezhepleri ayırırsan kalanı Türkiye olmaz, başka bir şey olur. Tüm bunların beraberce, kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşadığı coğrafyaya biz Türkiye diyoruz. O büyük aileye Türk Milleti diyoruz. Bu açıdan kimse bu değerler üzerinden küçük hesaplara sığınarak siyaset yapmaya kalkmasın. Biz taşıdığımız sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çalıştığımızı düşünüyoruz” derken, bu konuların istismara müsait konular olduğunu belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here