“Ahilik Haftasını Halkımızla Birlikte Kutlayacağız”

0
60

odalar birliği toplantıEsnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat; “Ahilik Haftasını Halkımızla Birlikte Kutlayacağız”

Ahilik haftası nedeniyle İskenderun’da bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat, 24 Eylül günü Büyük Çarşı İşhanı önünde saat 17.00’de toplanarak, mehteran ekibi ile birlikte Atatürk Anıt Alanına kadar yürüyüş gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Fırat, Anıt alanında da çeşitli ikramların olacağını belirtti.

Petek Cafe’de dün İskenderun Esnaf Odaları Birliği üyelerinin de katılımının olduğu toplantıda konuşan Birlik Başkanı Uğur Fırat, geçmişten günümüze gelen Ahiliği kutlayacaklarını söylerken; “24 Eylül günü İskenderun’da kutlayacağımız ahilik haftamızın kutlamalarına, mülki amirlere gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle başlayacağız. Daha sonra aynı gün Büyükçarşı İşhanında saat 17.00’de toplanarak, Şehit Pamir Caddesi üzerinden mehteran ekibi ile birlikte Atatürk Anıt Alanına yürüyeceğiz.

Bu yürüyüşümüze bütün halkımızı bekliyoruz. Bu günümüzde biz esnafları yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Anıt alanında da bizimle birlikte olan vatandaşlara çeşitli ikramlarımızda olacak. Anıt alanında ayrıca yılın ahisi olarak Terziler Odası ve Kasaplar Odasından iki kişiye kaftan giydireceğiz. Bu şekilde Ahiliği yaşatmak istiyoruz” dedi.

Yaklaşan yerel seçimler üzerine sıkça soru sorulması üzerine de Başkan Fırat; “Önümüzdeki yerel seçimlerde İskenderun Belediye meclis üyeliğine veya belediye başkanlığına ben aday değilim. Eğer partim bana görev verirse de aday olabilirim” diyerek, yanıt verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here