“Ahi Demek Kardeş Demektir”

0
115

kaymakam özyiğit3İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’ten Ahilik Haftası Mesajı

Ahilik Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Ahilik’in önemine vurgu yaptı.

Türk Milletinin, bin yıla dayanan Anadolu’daki varlığı içerisinde yer alan köklü geleneklerinden olan Ahilik geleneğinin; akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine kurulu, sevgi, kardeşlik ve karşılıklı dayanışma kurallarını benimseyen milletimize has bir kültür hazinesi olduğunun altını çizen Kaymakam Özyiğit; “Ahilik sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkarmaktadır. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütlemektedir. Ahi Evran’ın Türk esnaf ve sanatkârlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması, hem ekonomik gelişme açısından, hem de demokrasinin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşımaktadır. Zira Ahi demek kardeş demektir.

Bir yandan çağdaş dünya ile bütünleşme çabalarını sürdürürken, bir yandan da milli kimliği oluşturan değerleri korumaya çalışan, milletimizi birbirlerine yakınlaştıran ve insanlar arasında dayanışma kurulmasını sağlayan Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerler, bugün tüm insanlığın ihtiyacı olan ortak değerlerdir. Ahilik anlayışı tüm bu özelliklerinin yanı sıra Milli kimliğimizi oluşturan en önemli değerlerden biridir. Bugün uygar dünya ülkelerinin kanun yaptırımlarıyla uygulamaya çalıştıkları değerleri, 13. yy’da Anadolu’da milletimiz, Ahilik geleneği olarak uygulamıştır.

Yüzyıllardır kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan İlçemizde de mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkârlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar bu ilkeleri yaşatma gayreti içerisindedirler. Bu manada çok değerli esnaf ve sanatkârlarımıza yaptıkları sosyal çalışmalar ve İlçemizin huzuru için gösterdikleri gayret ile tüm halkımıza hizmetlerinden dolayı kendilerine müteşekkir olduğumu belirtmek isterim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here