ADD’li Gençlerden İlköğretim Öğrencilerine Kurs

0
107

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hatay Gençlik Kolu Başkanı Ömer Kaan Çelikel, her yıl açtıkları,  maddi zorluk çeken ailelerin çocuklarına yönelik kursun önümüzdeki günlerde başlayacağını duyurdu.

Eğitimin bir ülkenin çağdaşlaşması ve gelişmesi açısından aydınlığa gidecek en önemli yol olduğunu vurgulayan Çelikel; “Derneğimizin en önemli amaçlarından biri, ülkemizi ileriye taşıyacak bireylerin yetişmesine yardımcı olmaktır. İşte bu amaç doğrultusunda bu yıl dördüncüsü yapılacak olan kursumuzu gençlik kolu olarak 1 Aralık 2012 günü dernek binamızda başlatma kararı aldık.  Eğitim de fırsat eşitliliğin hemen hemen yok edildiğinin bilincindeyiz. Özellikle maddi zorluk çeken ailelerin çocuklarının bunaltıcı sınav yoğunluğunun hakim olduğu bu eğitim sisteminde yaşadığı zorluklar aşikardır. Bu sebeple dernek bünyesinde sınavlarla boğuşan öğrencilerin derslerinde yardımcı olmak üzere gençlik kolu olarak kolları tekrar sıvadık.

İlköğretim 4.5.6.7. ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinde etüt ders çalışma yöntemiyle öğrencilerin yükünü hafifletmeye çalışacağız. Ayrıca, öğrencilerin ders yoğunluğunun sonucu sosyal aktivitelerden yoksun kaldığını göz önünde bulundurarak çeşitli etkinlikler de düzenlemek amacındayız. Dernek yönetim kurulunun, gelenek haline dönüşen kurs dönemlerinde biz gençlere verdiği destekten aldığımız güç ile eğitimde fırsat eşitsizliği ile boğuşan öğrencilere yardımcı olmaya devam edeceğiz. Kursumuza katılmak isteyenleri derneğimize bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here