AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Landrut’ten İTSO’ya Ziyaret!

0
120

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nı ziyaret ettiler.

Bir dizi temas ve açılışlarda bulunmak üzere Hatay’a gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyeti, İTSO yönetimi nezaketle karşıladı. İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut’un eşi Brigitte Maria Meyer Ladrut’a çiçek takdiminde bulundu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıda, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’a İskenderun bölgesinin genel ekonomik durumu hakkında bilgiler vererek; “İskenderun Demir-Çelik, Filtre, Lojistik ve Nakliye sektöründe önemli bir yere sahiptir. Ortadoğu’ya yakın olmamız nedeniyle gerek İskenderun Limanından gerekse sınır kapılarından Ortadoğu’ya ve dünyanın dört bir yanına ithalat ve ihracat bölgemizden yapılmaktadır” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ziyarette Suriye’den Hatay’a gelen mülteciler ile ilgili de AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’a bilgiler verdi.

İTSO olarak birçok önemli AB projelerine imza attıklarını ve bölge insanlarına iş ve istihdam kazandırdıklarını belirten İTSO Başkanı Yılmaz, projeler ile ilgili heyeti bilgilendirdi.

Toplantı sonunda ziyaretin anısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’a plaket verirken, AB Büyükelçisi Landrut ise İTSO Başkanı Yılmaz’a hediye takdiminde bulundu.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyetin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Müfit Tennioğlu, Sanem Akpınar,  Yusuf Yılmaz, Raşit Özyurt İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here