Abdullah Cömert Ölüm Yıldönümünde Anıldı

0
186

abdocan anıldı1Antakya’da, geçen yıl Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 22 yaşındaki Abdullah Cömert, ölümünün 1’inci yılında başına gaz fişeğinin isabet ettiği saat 22.45’te, hayatını kaybettiği sokakta anıldı.

Armutlu Mahallesinde geçtiğimiz yıl düzenlenen protesto gösterileri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert için öldüğü sokakta anma töreni düzenlendi. Abdullah Cömert’in hayatını kaybettiği alan çiçeklerle donatıldı. Anma törenine Cömert’in annesi Hatice Cömert, babası Edip Cömert ve ailesinin yanı sıra Gezi olaylarında hayatını kaybeden Antakyalı Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz ile Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da katıldı.

Acılı anneler birbirlerine sarılarak ağıt yakarken anne Hatice Cömert anmaya gelenlere teşekkür etti. Oğlunun fotoğrafını elinde tutan baba Ali Cömert de; “Hırsızların çocukları sokakta bizim çocuklarımız mezarda. Allah’tan reva mı? Elbet bunun hesabı sorulur” dedi.

Anma töreninin ardından Gündüz Caddesi üzerinden Armutlu BP Kavşağına yürüyen bir grup polise taş attı. Atılan taşlara karşı polis müdahalede bulunmayınca grup ara sokaklara ilerleyerek dağıldı.

abdocan anıldı2

Cömert Mezarı Başında da Anıldı

Abdullah Cömert, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yaptırılan anıt mezarı başında anıldı. Armutlu Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde konuşma yapan TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Çervatoğlu; “Artık gençlerimiz ölmesin” dedi.

CHP Hatay İl Örgütü, Antakya ve Defne İlçe Örgütü, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve meclis üyeleri de Abdullah Cömert’i mezarı başında andı. CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, gezi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşundan sonra Kuran-ı Kerim okudu. Katılımcılar Abdullah Cömert’in ruhuna atfen Fatiha okudu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here