Atalar Koleji Münazara Günleri Sona Erdi

0
411

atalar koleji13Atalar Koleji İlköğretim Okulu’nda, 25 takımın katılımıyla düzenlenen Münazara Günleri sona erdi. Atalar Koleji Kapalı Spor Salonu’nda yapılan finalde, İllumemati takımı ile Anti Muggles takımı karşı karşıya geldi. “Para Her kapıyı açar mı? Açmaz mı?” konu başlığında, “Para her kapıyı açar” tezini savunan Anti Muggles takımı şampiyon oldu. Münazara finaline iyi hazırlandığı gözlenen Anti Muggles takımından “Zeka küpü” lakaplı Selin Alara Aykut ise, en iyi konuşmacı seçildi.

Atalar Koleji Münazara Günleri finalinde Soma’da meydana gelen Maden faciasına da gönderme yapıldı. İllumemati takımından Zilan Cengiz konuşma sırası kendisine geldiğinde; “Soma için konuşuyorum. Para insanlara iş kapısı açtı ama yüzlerce insanın da canına mal oldu. Maden şirketi belki çok para kazandı ancak yeterli güvenlik önlemleri alınsaydı insanlar ölmezdi. Para insan hayatını kurtarmaz ama paradan da önemli insani değerler insan hayatını kurtarır” diyerek ayakta alkışlandı. Ancak bu konuşması, takımının kazanmasına yetmedi.

Münazara günlerinin oldukça heyecanlı geçtiğini, kazanan ve kaybeden takımların birbirlerini hoşgörüyle karşıladıklarını vurgulayan Münazara Jürisi Başkanı Türkçe Öğretmeni Emrah Kınalı; “Münazaranın amacı öğrencilerin konuşma ve yorum becerisini geliştirmek, düşünceler arasında bağ kurmayı ve düşünceleri kusursuz şekilde dile getirmeyi sağlamaktır. Münazara sayesinde öğrenciler ders dışında başka kitapları okuma ve inceleme alışkanlığı da kazanırlar” dedi.

Atalar Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Murtaza Kiraz da, münazara finali sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Biz tost yiyen ve test çözen bir nesil yetişmesini istemiyoruz. Okulumuz etkinlikleri arasında yer alan Münazara günleri sayesinde öğrencilerimiz farklı konularda fikir üretme ve kendi fikrini savunma yetisi kazanıyorlar. Bu etkinliği uzun yıllar sürdüreceğiz” dedi.

Atalar Eğitim Kurumları Kurucusu Nevin Şaldırak ise ödül töreninde şöyle konuştu; “Münazaralara katılan ve savundukları tezlerin kazanması için mücadele eden tüm takımlarımızı kutluyorum. Münazaralarda finale kalan İllumemati takımı öğrencilerinin 5. Sınıfta olmalarına rağmen, 8. Sınıf öğrencilerine karşı çok iyi savunmalar yaptığını gördüm. Bu kadar hazırlıklı ve iyi çalışmış olmaları benim için yeterlidir. Onlar da benim için birincidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here