Samandağ geçtiğimiz hafta içinde büyük bir hüzün yaşadı. Samandağlı iki ailenin 4 yaşlarındaki kızları yakalandıkları amansız hastalığa yeni düşerek iki gün arayla hayata gözlerini yumdu. Her iki Melek, Cenaze Törenlerinin ardından toprağa verilirken, yaşanan bu tarifsiz ve bir o kadar da acı olayların büyük hüznü tüm ilçeye yayıldı.
Samandağ ilçesindeki ilk hüzün Kandemir Ailesinde yaşandı. Mahir ve Katherina Kandemir’in kız çocukları Frida Kandemir, verdiği yaşam mücadelesini kaybetti ve çocuk yaşında hayata gözlerini yumdu. Frida’nın Cenazesi, 19 Eylül Cuma günü saat 15.00’te Samandağ Meryem Ana Kilisesi Taziye Salonunda gerçekleştirildi ve minik kızın naşı cenaze töreninden sonra da gözyaşları ve ağıtlarla defnedildi.

Bu acı henüz taze iken Mişel ve Sara Mityasoğulları’nın kız çocukları Sofia Mityasoğlu’nun da yaşam mücadelesini kaybettiği öğrenildi. Uzun süredir tedavi gören Sofia Mityasoğlu da yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü ve gözlerini hayata yumdu. Sofia’nın Cenazesi de 21 Eylül Pazar günü saat 13.00’te yine Samandağ Meryem Ana Kilisesi Taziye Salonunda yapılan Cenaze Ayininden sonra son yolculuğuna uğurlandı, gözyaşları ve ağıtlarla defnedildi.
Kandemir ve Mityasoğlu Ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm Samandağ halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)








