Aybaba, Genç Millî Takımlar Teknik Koordinatörü Oldu

0
25

Bölgemizin yetiştirdiği başarılı ve değerli spor adamlarından Samet Aybaba, Genç Millî Takımlar Teknik Koordinatörü oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Genç Millî Takımlar Teşkilatında yaptığı organizasyon çalışmaları kapsamında, Samet Aybaba’yı Genç Millî Takımlar Teknik Koordinatörlüğü görevine getirme kararı aldı. Bu karar bölge spor kamuoyunda da coşkuyla ve sevinçle karşılandı.

Futbolculuk Hayatına İskenderunspor’da Başladı

3 Eylül 1955’te Adana’da doğan Aybaba, futbolculuk hayatına İskenderunspor’da başladı. 1977-78 sezonunda İskenderunspor’dan Beşiktaş’a transfer oldu. 11 yıl Beşiktaş forması giydiği kulüpte kaptanlığa kadar yükseldi. 334 lig maçında 7 gol atan Samet Aybaba, 1988 senesinde futbolu bıraktı.

Beşiktaş’ta 2 Lig, 1 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık, 2 TSYD Kupası şampiyonluğu yaşadı. Samet Aybaba; 2 kez Ümit, 8 kez de Genç Millî olmak üzere toplam 10 defa Millî Formayı giydi.

İskenderunspor’dan Tebrik Mesajı

Samet Aybaba’nın, Genç Millî Takımlar Teknik Koordinatörlüğüne getirilmesinin ardından İskenderunspor Kulübünden de bir tebrik mesajı yayınlandı. Mesajda; “Tebrikler Samet Aybaba! Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Genç Milli Takımlar Teknik Koordinatörlüğü görevine getirilen, ülkemizin değerli spor adamı ve İskenderunspor’umuzun eski futbolcusu Sayın Samet Aybaba’yı gönülden tebrik ediyoruz. Türk futboluna uzun yıllardır oyuncu ve teknik adam olarak büyük katkılar sunan Sayın Aybaba’nın, yeni görevinde de genç yeteneklerimizin gelişimine önemli katkılarda bulunacağına yürekten inanıyor, camia olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here