89 Ruhu Yeniden Canlanıyor!

0
101

çelik-iş vekil ziyaret1İsdemir’de işveren ve sendika arasında sürdürülen toplu iş görüşmeleri masa başında tıkanınca Çelik İş sendikası, son saatlerde bir anlaşma sağlanmaması halinde bugün sabah 08.00’de 4.600 kişi ile greve çıkıyor. 89’un ruhunu yeninden uyandırmaya hazırlanan Çelik İş Sendikası üyelerinin İskenderun Şube Başkanı Metin Önde; “İşveren grev kırıcılığı yapmak istese de çalışanımız tek vücut olmuş, çelik gibi çok sert ve saf tutmuş durumdadır!” dedi ve bu grevin vebalinin sendika üzerinde olmadığını kamuoyunun bilmesini de istedi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, CHP İskenderun İlçe Teşkilatı  yönetim kurulu üyesi Meliha Çaylı ile birlikte Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesini ziyaret etti. Çelik İş sendikasına destek amaçlı gerçekleştirilen ziyarette Vekil Ediboğlu’nun çelik işçisine destek verdiğinin göstergesi de sakal eylemine katılarak, sakal bırakması olurken, Çelik-İş sendikasının eylemde olduğunu TBMM’de bulunan tüm milletvekillerine de duyurduğunun altını çizdi.

çelik-iş vekil ziyaret2

Uzlaşma Temel Düşüncemizdir

Günümüzde emek mücadelesinin çok gerilere gittiğini söyleyen Vekil Ediboğlu; “1980 öncesi zorlu mücadeleleri görüyorduk. İki yüz, üç yüz bin kişinin eylemlerine ve sendikal mücadelelerine tanık olmuştuk. Bugünlerde ise işçi ve sendikal eylemleri çok güç kaybetti. Sendikaların zayıflığına tanık oluyoruz. Sendikasının arkasında durmayan işçiler de görüyoruz. İnsanlar hakkını aramaktan vazgeçerse, hakkını istemez ise hak ettiğini alamaz. Mücadele öncelikle bu konuda olmalı.

İsdemir’de de toplu iş görüşmelerinde temennim masa maşında ortak bir yol bulunmasıdır. Grev tıpkı savaş gibi hem işverene hem de emekçiye zarar verir. Bunda ülkede zarar görür. İki tarafın da zarar görmemesi ülke yararınadır. Bunun içindir ki, uzlaşma temel düşüncemizdir. Ama şu unutulmasın ki biz emekten yanayız! Bu yolda grev varsa grev olacaktır. Siyasi görüşümüz parti olarak da, kişi olarak da emekten ve emekçiden yanadır. Haklı mücadelenizde her zaman sizlerleyiz. Mecliste beni sakallı gören milletvekillerine sizlerin eylemine destek verdiğimi açıkladım. Şuanda TBMM’de Çelik İş sendikasının eylemde olduğunu duymayan kalmadı” dedi.

Devam eden sakal eylemlerinde Vekil Ediboğlu’nun yanlarına sakalıyla gelip, eylemlerine destek olduğu için teşekkür eden Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde; “Toplu iş görüşmelerinde diyalogla, uzlaşıyla masada bitirmeye hazırız. Grev bizim için son çaredir. İşveren grev kırıcılığı yapmak istese de çalışanımız tek vücut olmuş, çelik gibi çok sert ve saf tutmuş durumdadır! Masada uzlaşma olmaz ise pazartesi (Bugün) saat 08.00’de greve çıkıyoruz. Buna da kendimizi hazır hissediyoruz” diye konuştu. Önde, bu grevin vebalinin sendika üzerinde olmadığını kamuoyunun bilmesini de istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here