74. Yılında da Özlemle Anıyoruz!

0
87

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümü yarın düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Etkinlikler dâhilinde Atatürk Anıtına çelenkler konulacak ve “Mustafa Kemal Atatürk” adlı bir oratoryo sergilenecek.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yılında törenlerle anılacak. Kentimizdeki anma programı, yarın saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak. Ata’mızın dünyaya gözlerini kapadığı saat olan 09.05’te, ilçemizde bulunan tüm sirenlerin 2 (iki) dakika süreyle Sarı İkaz (düz siren sesi) şeklinde çaldırılmasıyla saygı duruşunda bulunulacak ve akabinde İstiklal Marşımız okunacak.

Anma töreni, saat 09.30’da ise Belediye Kültür Sarayında devam edecek. Burada da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan törenin açılış konuşmasını İskenderun Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Yıldız yapacak. Garnizon Komutanlığınca görevlendirilecek bir subay tarafından, Atatürk’ün askeri yönünün anlatılacağı sunum gerçekleştirilecek. Törende son olarak İskenderun Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Mustafa Kemal Atatürk” isimli oratoryo sahnelenecek.

“10 Kasım Atatürk Haftası” Anma ve Etkinlik Programı kapsamında ayrıca, hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Atatürk’ün sevdiği müziklerin dinletilerinin yanı sıra İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde 10-16 Kasım 2012 tarihleri arasında Atatürk Kitap Sergisi de açılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here