Başkan Savaş, Katıldığı Televizyon Programında Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

0
94

demokrasi bulvarı1“Biz Farklılıklarımızla Birlikteyiz Ve Bundan Gurur Duyuyoruz”

Hatay Büyükşehir belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz Tv’de yayınlanan, Ali Yolcu’nun hazırlayıp sunduğu “Demokrasi Bulvarı” adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Hatay’ın dev projelerini gün yüzüne çıkaran Başkan Savaş, yaptığı çarpıcı açıklamalarla Hatay ile ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi.

Birlik ve beraberliği diri tutmaya yönelik atılan adımları anlatan Başkan Savaş; “Vatandaşlarımızın tek tek sıkıntılarını dinleyerek onlardan fikir alarak çözüm bulmaya çalışıyorum. Tabi bu noktada kanaat önderlerimizden, muhtarlarımızdan ve belediye başkanlarımızdan destek alıyorum. Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı Hatay çok kritik bir bölgede kaldı. Gerek içeriden gerekse dışarıdan bizim birlik ve beraberliğimize fitne sokmak isteyen birçok unsur var. Fakat Hatay halkı birçok rengi içerisinde bulundurmasından dolayı, bu tür provokasyonlara inanmayan, birbirini kucaklayan, bilinçli ve sağduyulu bir toplum. Hatay halkı her olayda bir öncekinden daha çok birbirine kenetleniyor. Halkımız, din, dil ve siyasi ayrım gözetmeden birbirimizin görüşlerine saygılı olmamız ve birbirimize daha da bağlanmamız gerektiğinin farkında. Biz Hatay için siyaset yapıyoruz. Böyle bir toplumda olduğumuz için her şeye çok pozitif bakıyoruz. Biz farklılıklarımızla birlikteyiz ve bundan gurur duyuyoruz.

Belediye başkanlığı yapacaksanız toplumun hassasiyetlerini anlamak ve toplumun geleceğe birlikte yürümesini sağlamak için halkımızın yanında olmamız lazım. Biz zihnimizdeki düşünceleri apaçık ortaya koyan bireyleriz. İnsanlar istedikleri görüşte olabilir, istedikleri partiye oy verebilirler. Bizim görüşümüz Hatay’ın sağlıklı gelişimi için var gücümüzle çalışmaktır” dedi.

Alt Yapıya En Çok Yatırım Yapan Şehir Hatay

Hatay’da gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının ülke geleninde ilk sıralarda yer aldığının altını çizen Başkan Savaş; “Hatay nüfusu çevre ülkelerden gelen misafirler dolayısıyla oldukça arttı. Bu noktada kanalizasyon, içme suyu ve alt yapı gibi sorunların olmaması mümkün değil. 3 yıl önce 47 yılın en kurak yılını yaşadık. Şu anda alt yapıya en çok yatırım yapan büyükşehir biziz.  HATSU’ya katkı sağlayıp, büyükşehir belediyesi olarak yatırımlar için kredi buluyoruz. Hatay genelinde 80 bin metre kanalizasyon hattı, 28.870 metre yağmur suyu kanalı, döşedik. İçme suyuna da çok yatırım yaptık. 623,746 metre içme suyu şebekesi döşendi ve 2016 yılı içerisinde 59 kuyu açıldı” dedi.

demokrasi bulvarı2

Şehrimize Hizmet Etmeye Çalışıyoruz Ama Önümüze Engeller Çıkıyor

Hizmet yapım aşamalarında karşısına çıkan engellerden dolayı duyduğu rahatsızlığın altını çizen Başkan Savaş; “Bazıları, Lütfü Savaş yıpransın, iş yapamasın da bir sonraki seçimde gitsin her şeyi biz yapalım diyor. Hatay’ın her yerinde alt yapı çalışmalarımız karayolları yüzünden sekteye uğruyor. Ben sadece Hatay için yatırım yapıyorum. Bir yerlerden su geçirmemiz lazım, ancak engellemeler nedeniyle geçiremiyoruz. Bu nedenle  iktidar partisi belediyesinin gömleğini giydirip kaldırım çalışması gibi göstererek alt yapı çalışmasını geçekleştirdik. Karayolları da bu duruma sesini çıkarmadı. Bu çok ciddi bir problem. Ben bu işleri Hatay halkı için yapan bir adamım. Sürekli ceza yiyor ve kendi şehrimize hizmet için geceleri kaçak olarak iş yapmak zorunda kalıyoruz. İlgili kurumlardaki amirlerimizin bunları duymasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Hatay’ın 15 ilçesine eşit bir şekilde hizmet ettiklerini vurgulaya Başkan Savaş; “Eşitlik ve hakkaniyet bizim ölçümüzdür. Ben iş yaparken nasıl ilçelere eşit olarak bakıyorsam ilgili kurumlardan da bunu bekliyoruz. Biz su götürmek, kanalizasyon açmak için çalışıyoruz. Hepimiz aynı insana hizmet ediyoruz, şu ona oy vermiş, bu ona oy vermiş demiyoruz. Biz sadece ve sadece iş yapmaya geldik. Hatay’ın her noktasında çalışmalarımız var. 2017 sonu 2018 ortalarında Hatay’da su sıkıntısı yaşamamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Seyircilerden gelen konulara da açık yüreklilikle cevap veren Başkan Savaş, halkın kafasında soru işaretlerine neden olan konulara da açıklık getirdi.

Önce Huzur Sonra Hizmet İçin Buradayız

Şehrin huzurunu her şeyin üstünde tuttuklarını vurgulayan Başkan Savaş, “Hatay’ın her ilçesini her noktasını gezerek hemşerilerimiz ile fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Bizim hemşerilerimizden yana bir problemlerimiz yok. Bizlere görüşleri ne olursa olsun bir ağabey bir kardeş gözü ile bakıyorlar. Hemşerilerimden tek istediğim; biraz sabretmeleri ve bize güvenmeleri. Biz Hatay genelindeki tüm sorunları çözmek için, şehrimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Önce huzur için sonra hizmet için buradayız. Huzurun olmadığı yerde hiçbir hizmetin değeri yoktur. Biz Hatay halkı için huzur getirmeyi hedef edindik” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here