İSTE’liler Demokrasi Nöbetindeydi!

0
173

iste-milli irade yürüyüşü1Rektör Dereli; “Bu Vatan, Bu Devlet, Bu Bayrak Bizim!”

Darbe kalkışması sonrası demokrasi nöbeti devam ederken, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) de Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli önderliğinde tüm akademik kadro ve personeliyle bu demokrasi nöbetinde yer aldı.

Eski Doğumevi kavşağından Atatürk Anıt Alanı’na doğdu yürüyüşe geçen İskenderun Teknik Üniversitesi akademik kadro ve personeli, 15 Temmuz gecesinden bu yana demokrasi nöbeti tutan halkla buluştu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz’ın halkla birlikte karşıladığı İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, akademik kadro ve personel, büyük bir coşku ile kucaklandı.

 Türkiye’nin içinde bulunduğu hassas süreçte geceli-gündüzlü ülkesine, milletine, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkan halka seslenen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen Türk Milletiyle gurur duyduğunu söyledi.

iste-milli irade yürüyüşü2

Akademik ve İdari Personelleri ile demokrasi meydanında halkla birlikte demokrasi nöbetinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Rektör Dereli; “15 Temmuz gecesi yaşanan hainliği ilk duyduğumuz andan itibaren görev yerimiz olan Üniversitemize geçip “Demokrasi Nöbetine” başlayarak her zaman Milli İrade’nin yanında olduğumuzu belirten basın açıklamamızı yaptık. Ve her daim, her koşulda Milli İradenin yanında olduğumuzun bilinmesini İSTE’riz, dedik. İçte ve dışta bu kadar haine karşı, vatanseverlerin bu süreçten sonra yapması gereken tek şey; çalışmak, çalışmak ve yine çok çalışmak’tır. Bugün birbirimize kenetlediğimiz ellerimizi bir daha hiç bırakmamaktadır. Bu Vatan bizim, Bu Devlet bizim, Bu Bayrak Bizim… Hepimizin. Demokrasiye, Milli İradeye, Devletimize ve geleceğimize sahip çıktığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, minnet ve şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

iste-milli irade yürüyüşü3

Kınamak Yetmez Gereken Tedbirleri Almalıyız

Öte yandan, İSTE’de idari ve akademik personel bir araya gelerek, milletimizin iradesine ve demokrasiye yönelik olarak yapılan darbe girişimini lanetledi. İSTE Merkez Kampus’ta Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmasında, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Yapılan bu hain kalkışmayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Sadece kınamanın yetmeyeceğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Dereli; “Bu olaydan sonra hepimizin alması gereken dersler ve tedbirler var. Bugün şunu bir kez daha anladık ki, eğitim hakikaten çok önemli, insan yetiştirmek çok önemli…” diye konuştu.

İSTE Üniversitesi olarak devletine, vatanına ve milletine sahip çıkacak bir nesil yetiştirmenin bilincinde olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Dereli; “Bu nedenle öğrencilerimizle tek-tek ilgilenmeli, onlara daha çok zaman ayırmalı ve yanlış yerlere yönlenmelerini engelleyecek tedbirleri almalıyız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here