Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
130

kısa-kısa haber1Trafik Kazası: 1 Ölü, 5 Yaralı

Belen ilçesinde orta refüjden karşı şeride geçip taklalar atan araçtaki 2’si çocuk 6 kişi yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan çocuklardan biri kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre, kaza İskenderun-Belen karayolu üzerinde meydana geldi. Belen’den İskenderun’a seyreden B.H. idaresindeki 31 NE 098 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjden karşı şeride geçip taklalar atarak sürüklendi. Meydana gelen kazada sürücü B.H. ile M.H. ve S.H. ile ismi öğrenilemeyen 2’si çocuk 3 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslar ile İskenderun Devlet Hastanesi ve Gelişim Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki Yusuf Mert Develi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

kısa-kısa haber2

Kırıkhan’da Erkek Cesedi Bulundu

Kırıkhan ilçesinde, su kanalında işkence edilerek öldürülmüş erkek cesedi bulundu. Alınan bilgiye göre, Kırıkhan-Topboğazı çevre yolu Develi kavşağı alt tarafından geçen kanal içerisinde bir araç ile ceset olduğu ihbarını alan jandarma ve emniyet yetkilileri, olay yerinde 27 SCA 060 plakalı aracı çalışır vaziyette buldu. Elleri, ayakları ve ağzı bağlı bir şekilde işkence edildiği tahmin edilen erkek cesedini ise kanal içerisinde buldu. Cesedin 55-60 yaşlarında Suriye vatandaşı Amir Mahsur’a ait olduğu tahmin edilirken, aracın Topboğazı-Kırıkhan istikametine sabaha karşı saat 04.50 sıralarında giriş yaptığı ve içerisinde iki kişi olduğunun tespit edildiği öğrenildi. Maktulün cesedi Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, zanlı veya zanlıların bulunması için çalışma başlatıldı.

kısa-kısa haber3

Basın İlan Kurumu Hatay İl Müdürü İGC’de

Basın İlan Kurumu Hatay İl Şube Müdürü Yusuf Kahraman İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Hatay’da yayımlanan günlük gazetelerin büyük çoğunluğuna Resmi İlan dağıtım organizasyonunu yapan Basın İlan Kurumu’nun il müdürü Kahraman, İGC’ye yaptığı nezaket ziyaretinde, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kahraman, İGC’nin yeni yönetimini kutladığını da ifade etti. İGC Başkanı Veysel Cıncık da, yerel gazetelerin sorunlarını anlatarak; “Bazı sorunların çözümü için yasaya ihtiyaç var. İGC olarak bu konuda da Ankara’da girişimlerimiz, ziyaretlerimiz olacak. Bütün amacımız, mesleği gerçekten yapan, bu işten ekmeğini kazanan insanların kalması ve diğer kartvizit gazetecilerinin gölge etmemesidir” dedi.

kısa-kısa haber4

MMK’da Sendikalar ve İş Kanunu Eğitim Semineri

İş Kanunu ve Sendikalar Kanunu eğitim Semineri Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül önderliğinde Dörtyol ilçesindeki MMK Metalurji Fabrikası’nda yapıldı. Seminere Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik İş Sendikası Genel Merkez Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, İskenderun Şube Yöneticileri Mehmet Güngör, Murat Kayış, Rıfat Alpboğan Ve MMK Metalurji İşyeri Temsilcileri ve Delegeleri katıldılar. Seminere, ODTÜ öğretim üyesi ve ülkemizin sendika konularındaki duayeni Yıldırım Koç eğitmen olarak katıldı. Seminerde ülkemizdeki iş sağlığı güvenliği ve sendikacılık hakkında yasal prosedürlerin eğitimi verildi. Seminere katılan Genel Başkan Cengiz Gül, ODTÜ Öğretim üyesi Yıldırım Koç ve diğer katılımcılar MMK Metalurji işçileriyle beraber öğle yemeğinde bir araya geldiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here