Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
876

şehit asker1Diyarbakır’ın Sur İlçesinde PKK terör örgütü ile girilen çatışma sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş’ın cenazesi İskenderun’daki baba ocağına getirilerek helallik alındı.

Hava yoluyla getirilen cenaze, konvoy eşliğinde Hatay Havaalanından İskenderun Gültepe Mahallesindeki baba evine getirildi. 393 sokaktaki şehidin baba evinin önüne dev bir Türk bayrağı asıldı.

şehit asker2

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez’in de hazır bulunduğu baba evinin önünde, cenazeyi eşi Tuğba Kıldiş, anne Hatice, kız kardeşi ile kalabalık bir topluluk bekledi.

şehit asker3

Şehidin Kilis’te görevli uzman Çavuş olan kardeşi, asker üniforması giymiş büyük abisinin beş yaşındaki oğlu Yusuf’u yanına aldı. Konvoy eşliğinde gelen şehit cenazesini taşıyan araç evin önünde durdu. Dua okuyan İlçe Müftüsü Mehmet Taştan; “İşte canını cennet karşılığı Allah’a satan bir yiğit. Ya Rab bu şehit kardeşimize rahmet eyle. Günahlarını affeyle. Makamını cennet eyle.  Peygamber avlulusunda kendisine cenneti makam eden şehidi sana uğurluyoruz. Rahmet eyle” dedi.

şehit asker4

Cemaatin helallik vermesinin ardından, aile fertlerinden kız kardeşi Gül, şehidin hamile eşi Tuğba peş peşe Ay yıldızlı bayrağa sarılı şehidin tabutuna öptü ve geri çekildi. Ardından baba İlyas Kıldiş de büyük oğlu Murat Kildiş ve yakınlarının yardımıyla geldiği tabutun önünde “Oğlum, Oğlum öldü, ölme!” diyerek dokunduğu tabuta birkaç kez kafasını şiddetle vurdu. Çevresindekilerin yardımıyla geri çekilen baba İlyas Kıldiş, askerler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Bingöl’de görevli olan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş’in cenazesi ikindi namazı sonrası toprağa verilmek üzere Kırıkhan İlçesine uğurlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here