“20. Kuruluş Yıldönümümüzü Barış Karanfillerimize Adıyoruz”

0
198

kesk açıklama6KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ünsal, Konfederasyonlarının Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

KESK Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal, konfederasyonları KESK’in 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Yıldönümlerini çok ağır koşullarda karşıladıklarını ifade eden Ünsal; “Saldırılar karalamalarla, soruşturmalarla, mobbingle, ayrımcılıkla, göz altılarla, tutuklamalarla, faili meçhullerle ve diğer baskı türleri devam, ediyor. Toplu gözaltı ve tutuklamalarla zirveye ulaştı. Ötekileştirme ve krimanilize politikalarıyla marjinalleştirilmek istendik, isteniyoruz. Son yıllarda sokağa çıktığımız neredeyse tüm eylemlerde saldırıya uğruyor, engelleniyoruz. TİS ve grev hakkımızı kullanmamız her tür mekanizma devreye sokularak engellenmek isteniyor. Yandaş konfederasyon ve sendikalar yedek güç olarak devreye sokuluyor. Uluslararası sözleşmeler ve anayasal haklarımız hiçe sayılıyor. Şimdi de kamu emekçilerinin pamuk ipliğine bağlı iş güvencesini 657 sayılı yasada yapacakları değişikliklerle ortadan kaldırmak istiyorlar” dedi.

10 Ekim’de Ankara’da yaşanan katliama da değinen Ünsal; “10 Ekim Katliamı AKP’nin politika ve muhalefete tahammülsüzlüğünden ayrı ele alınamaz. 10 Ekim katliamında 100 yoldaşımızı, canımızı, kardeşimizi kaybetmemize rağmen AKP’nin saldırıları, yönelimleri bitmedi. Katliamın arka perdesini açığa çıkarmak bir yana daha ilk gün “kokteyl eylem” diyerek muğlaklaştırma çabasına girenler katliamı lanetlemek için gerçekleştirdiğimiz grev ve diğer eylem/etkinlikler nedeniyle yüzlerce arkadaşımız hakkında soruşturmalar açtılar. 20. Kuruluş yıldönümümüzde önümüzdeki süreci mücadeleyi ve örgütlülüğümüzü büyütme kararlılığı ve çabası içerisinde olacağımızı ifade ediyoruz. 20. Kuruluş Yıldönümümüz olan bugün buradan bir kez daha 10 Ekim’de yaşamını yitiren arkadaşlarımızın vasiyeti olan barış ve demokrasiyi gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz” dedi.

kesk mustafa ünsal (1)

Kamu emekçilerinin örgütü KESK’in önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kaldığını, bundan sonra da dimdik ayakta kalacağını vurgulayan Ünsal; “Çünkü KESK faşizme karşı demokrasi, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Çünkü KESK, insanca bir yaşam mücadelesinin adıdır. KESK, emekçilerin iradesine iktidarlarının gölgesinde büyüttükleri yandaş konfederasyonla birlikte ipotek altına alanların satış sözleşmelerine, emeğin adının olmadığı bütçelerine teslim olmayacağını haykıranların örgütüdür. KESK, Emeğinin hakkını almak isteyen, demokratik ve özgür ülke isteyenlerin önündeki engeller artmaya devam ederken “bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür” diyenlerin konfederasyonudur. Bugün başta 10 Ekim Barış Karanfili yoldaşlarımız olmak üzere emekleriyle, ödedikleri bedellerle bu onurlu tarihi yazan arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, 20. Kuruluş yıldönümümüzü Barış Karanfillerimize adıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here