5 Nisan “Avukatlar Günü” Mesajları

0
318

avukatlar günü15 Nisan “Avukatlar Günü” münasebeti ile Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu ve Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Dr. Uğur Feriz birer yazılı mesaj yayınladılar. Karasayar, Dudu ve Feriz’in ‘Avukatlar Günü’ ile ilgili mesajları aynen şöyle;

“Savunma hakkı, yargı bağımsızlığının en önemli unsurlarından biridir. Savunma hakkı olmadan bir yargılama süreci mümkün değildir. Savunma hakkını kullanarak adaletin sağlanmasında çok önemli bir görevi yerine getiren avukatlar, hukuk sistemi içinde yüklendikleri bu saygın görevi, bu mesleğe yaraşır biçimde yerine getirmektedir. Onlar, toplumun vicdanı, hak arayanların eli, gözü ve dilidirler. Vatandaşların hukuki zeminde haklarının korunmasını sağlayan, bağımsız savunmanın temsilcileridirler. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşundan itibaren, temel hak ve özgürlükler, insan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içerisinde görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışıyla yerine getiren tüm avukatlarımızın 5 Nisan avukatlar gününü kutlar, başarı dileklerimle saygılarımı sunarım.”

Orhan Karasayar

Ak Parti Hatay Milletvekili

“Yargı erkinin, yürütme ve yasama erkinden bağımsız, özgür ve güvenceli olması, demokratik hukuk devletinin vazgeçilmez koşuludur. Adalet ve hukukun bir gün herkese gerekeceği gerçeği unutulmamalıdır. Bir avukat olarak, kutsal görevimizi yerine getirirken, aynı zamanda adaletin, demokrasinin ve barışın temini, hakkın teslimi ve devlete olan güvenin korunmasını da sağlamakta olduğumuzun bilincindeyiz.

“Hukuk toplumun en temel değeridir. Hukukun, adaletin saygınlığı, tarafsızlığı, bağımsızlığı, güvenirliği ülkenin temel konusudur” anlayışına programında yer veren Cumhuriyet Halk Partisi; hukukun temel ilkelerinin tüm devlet organlarında egemen kılınmasını, hak ve özgürlüklerin korunup güçlendirilmesini, her alanda adaletli bir hukuk düzeninin kurulup geliştirilmesini ve hiçbir koşulda hukukun üstünlüğü ilkesinden ayrılmamayı ilke edinmiştir.

Avukatlarımızın içinde bulunduğu sıkıntılar, adalet sistemimizdeki sorunlar ve çelişkiler; yargı bağımsızlığının sağlanmasıyla ve demokrasinin tam olarak işlemesiyle aşılacaktır. Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla, çağdaş Türkiye’de insan hak ve özgürlüklerine dayanan sosyal hukuk devletinin gelişmesine, demokrasinin bir yaşam biçimine dönüşmesine ve yurttaş-devlet ilişkilerinin yürütülmesine büyük katkısı bulunan tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar sevgi ve saygılar sunarım.”

Av. Mevlüt Dudu

CHP Hatay Milletvekili

“Avukatlar günü vesilesi ile tüm avukatların gününü tebrik ederim. Hukukun ve adaletin tesisinde çok önemli görevler ifa eden avukatlarımıza mesleki hayatlarında  başarılar dilerim. Avukatların yasalarla verilmiş insan haklarını savunma ve koruma, hukuksuzluklara karşı çıkma fonksiyonu ve görevleri bulunmaktadır. Bu nedenle önemli bir kamu hizmetini ifa etmektedirler. Bir devlette en önemli husus adaletin tesisidir. Adaleti meşru kılan ise savunmadır. Bu görevi hakkıyla yerine getiren avukatlarımız ise, bir milletin geleceğe daha güçlü adımlarla yürümesinin en büyük teminatı olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle Avukatlar Gününü en kalbi duygularımla kutlarım.”

Dr. Uğur Feriz

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here