DOĞAKA ile MKÜ, Potansiyel İşbirliği Alanlarının Belirlenmesi İçin Toplandı

0
78

mkü-doğaka1Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın faaliyet alanları hakkında Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’ni bilgilendirmek ve iki kurum arasında işbirliği yapılabilecek potansiyel alanlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğünde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcıları ve Danışmanları, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve DOĞAKA uzmanları katıldı.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’nın önümüzdeki dönemlerde hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdiği toplantıda, bu projelere DOĞAKA’nın yapabileceği teknik ve mali destek olanakları ele alındı. Daha sonra DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız önceki dönemlerde MKÜ’ye sağlanan mali ve teknik destekler, ajans faaliyetleri ve destek mekanizmaları hakkında bilgi verdi.

Ayrıca, toplantıda DOĞAKA, MKÜ ve ilgili kuruluşlar arasında bir protokol düzenlenerek Hatay ile özdeşleşmiş ürünlerde Coğrafi İşaret Tescil başvurusu yapmasına yönelik işbirliği yapılması ve başvurunun gerektirdiği kriterler konusunda MKÜ’nün akademik kadrosundan faydalanılması kararlaştırıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here