3,5 Ay Önce Şehit Olan Suay’ın Bebeği Dünyaya Geldi

0
645

Yaşam Umudu!

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde askeri konvoyun geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 3,5 ay önce şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay’ın hamile eşi Berivan Suay nur topu gibi bir kız çocuk dünyaya getirdi. Mehmet Suay’ın acısının ardından dünyaya gelen Ela bebek, şehidin annesi Perihan, babası Reşit Suay ile diğer aile fertlerinin yaşama azmi, umudu oldu.

Şehidin eşinin yaklaşık 4 aylık hamilelik sürecini İskenderun Özel Palmiye Hastanesi üstlendi. Doğum 12.12.12’de saat 12.00’de Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Akın Karaca’nın başarılı bir operasyonuyla gerçekleşti. 19 yaşındaki şehit eşi Berivan Suay sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. Suay ailesinin hayata tutunmasına yardımcı olan kız bebeğe, şehidin göz rengi “Ela” adı verildi. Şehit eşi Berivan Suay ve Ela bebek hastanede doğum sonrası yapılan kontörler sonucu taburcu olarak evlerine gönderildi.

Şehit annesi Perihan Suay; “Çok zor bir durum. Babaannesiyim, bebeğimiz ilk ve son. Annesinin de benim de en büyük sabrımız bu olacak” dedi.

Genç anne ise kucağına aldığı bebeği Ela’yı sımsıkı bağrına bastı, kokladı, kokladı, öptü ve uzun uzun baktı. Genç anne Berivan Suay bebeğe şehit olan eşi Mehmet Suay’ın göz rengi “Ela” adını verdiklerini belirterek; “Hem çok güzel, hem çok kötü! Bilmiyorum çok karışık bir duygu. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Allah’ım herkese böyle bir duygu yaşatmasını nasip etsin” diye konuştu.

Şehidin babası Reşit Suay’da, torununun dünyaya gelmesinden duyduğu sevinci ifade ederek; “Haktan hayırlısı. Allah’ın takdiri ilahisi, yerini tutmaz ama o da bize teselli. En büyük tesellimiz o bizim” diyerek duygularını dile getirdi.

Özel Palmiye Hastanesi Genel Koordinatörü Seval Kirmit Yazar da; “Biz hastane olarak elimizden gelen ne varsa hepsini üstlendik, onları misafir ettik. Şehit hepimizin şehidi, ülkemizin şehidi, başımızın üzerinde yeri var” şeklinde konuştu.

Tuğgeneral Atınç ve Eşi Ela Bebeği Ziyaret Etti

İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ve eşi Ceren Atınç da şehidin evine giderek Ela bebek’i ziyaret edip, hayırlı olsun dileklerini ileterek hediyelerine takdim ettiler.

İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç “Genelkurmay başkanımız Necdet Özel adına iyi dileklerini, selam ve sevgilerini iletmek için sizi ziyaret etmiş bulunuyoruz. Bütün aile bireylerine selamları var. Tabi ki Ela bebek kızımız hepimizin evladı. Çok mutlu olduk. Allah bahtını, şansını açık etsin tebrik ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here