32 Projeye 15 Milyon TL Hibe Desteği

0
73

doğaka toplantı2Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 66. Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

DOĞAKA 66. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca başkanlığında, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Osmaniye Valisi Kerem Al, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Nuh Kara, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve diğer ilgili yetkililerin katılımı ile Kahramanmaraş Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı 2015 yılı Ocak ayı içerisinde ilan edilen 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve 2015 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başarılı proje sahipleri ile sözleşme imzalanma süreci hakkında bilgi verilerek başladı. Hatay ilinden 18, Kahramanmaraş ilinden 9 ve Osmaniye ilinden 5 proje olmak üzer toplam 32 projenin başarılı olduğu her iki program kapsamında DOĞAKA tarafından toplam 15 Milyon TL. hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

doğaka toplantı3

2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında da Mayıs-Haziran dönemi başarılı projeleri hakkında bilgi verilirken Hatay ilinde 2, Kahramanmaraş ilinden 4 ve Osmaniye ilinden 4 olmak üzere toplam 10 adet projenin başarılı olduğu programda başarılı proje sahipleri ile uygulama sözleşmelerinin imza süreçlerinin devam ettiği iletildi. Bununla birlikte 2015 Yılı Teknik Destek Programı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında proje başvurularının alınmasına devam edildiği belirtildi.

Yönetim Kurulu Toplantısında bölgemizin öne çıkan sektörlerine yönelik desteği sadece mali destek programları ile sınırlı olmayan DOĞAKA’nın gıda sektöründe iki adet fuar katılımı için hazırlık gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı. 16-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Adana’da yapılacak olan Çukurova Tarım Fuarı ile 11-14 Ekim 2015 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak olan Saudi Agro Food Uluslararası Gıda Fuarı’nda bölge firmalarımızın da yer alması için Ticaret ve Sanayi Odalarımızla işbirliği çalışmalarının gerçekleştirildiği bilgisi basın mensupları ile paylaşıldı.

Bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara dair gelişmeler Yönetim Kurulu ile paylaşılırken gerekli hususlar görüşüldü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here