3 İlçeye Acil İçme Suyu Yatırımı!

0
190

büyükşehir meclisi11Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Oturumunu Tamamladı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında ikinci oturumu yapıldı. Yoğun katılımın olduğu meclis, yoklamaların alınmasından sonra 18. madde görüşülmek üzere başladı.

Gündeme alınan en önemli maddelerden biri olan HAT-SU’ya ilişkin tarifelerle ilgili madde, üç parti grubunun da onayı ile Kasım ayı bütçe görüşmelerinde dile getirilmesi ve oylanması hususunda anlaşmaya varıldı.

Daha sonra bu konuda daha sağlıklı bilgi vermek için, ertelemenin ne kadar doğru olup olmayacağı konusunda söz alan HAT-SU Genel Müdürü İsamettin Çeker; “HAT-SU’nun gelirlerine baktığımızda su fiyatlarının gelirleri mutlak suretle doğru analiz edilmelidir. Birimimizin hazırladığı analizler doğrultusunda şu anda HAT-SU’ya toplamda 700 bin abone bekliyoruz. Şu anda 500 bin abonemizden tahsilât yapmaya başladık. Günlük tahsilâtımız nerdeyse 180 bin TL civarında bunu da kısa zaman içinde başardık. HAT-SU’nun yetersiz personelle geldiği nokta bizce çok önemli. HAT-SU’nun aylık gideri 9 milyon civarında. Bizim toplamda 700 bin abonemizden bu tarifelerle tahsilât yaptığımızı düşünürsek bile 6 milyon bir gelirimiz oluyor. Yani her ay 3 milyon zarar ediyoruz. Bu kapsamda borçlanma bile yapamıyoruz çünkü iller bankası bize borç vermiyor daha önceki borçların kurumumuza yüklenmesinden dolayı 500 milyon lira borcumuz var.

Projelerimizi Hayata Geçiremiyoruz

Birçok projemiz olmasına rağmen bütçemizin kısıtlı olmasından dolayı hayata geçiremiyoruz. Bunun yanında bu yıl son kırk yılın en kurak yıllarından birini geçirdik. Ve TEDAŞ’ın özelleşmesinden sonara elektriğin ENERJİ-SA’ya geçmesi ve yaşanan elektrik kesintileri bizi zor duruma soktu. Birçok yerde trafolarımız yandı, günlerce iş yapamaz duruma geldik. Zaten bütçemiz kısıtlı ve elektrik kesintilerinden de kaynaklı yaşadığımız maddi kayıplar da eklenince zor duruma düştük, bu konuda ENERJİ-SA’ya gereken başvuruları yaptık. Bu oylamanın kasım ayına kalması durumunda tüm bütçemizi elektrik giderlerine harcayacağız. Üç ilçemize acil içme suyu için yatırım yapılması gerekiyor bu konuların derhal karara bağlanması herkes için iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

büyükşehir meclisi12

Enerji-Sa’ya Dava Açılacak!

Yaşanan elektrik kesintilerinden kaynaklı maddi, zarar yaşayan HAT-SU’ya çözüm önerisinde bulunan üç parti grubunun sözcüleri de ENERJİ-SA’ya dava açılması ve ENERJİ-SA’nın yaşanan kayıpları mutlak suretle karşılaması gerektiğini vurguladılar.

Yollar konusunda söz alan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin; “Yolların alt ve üstgeçitlere ihtiyacı var” sözlerine karşı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise; “Yolları bizden siz aldınız, yollara alt ve üst geçit yapmakta sizlerin görevidir” dedi.

Konuşmaların ardından oylanan gündem maddelerinin tamamının meclis gruplarının oy birliğiyle komisyonlara havale edilmesi kararı alındı. Bir sonraki ay yapılacak meclis toplantısının 13 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’da yapılması kararı oy birliğiyle karara bağlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here