23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yarın Törenle Kutlanacak

0
90

çocuk bayramı123 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yarın tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen stadyum gösterileri bu yıl yapılmazken, etkinlikler sahilde yapılacak. Bayram nedeniyle saat 08.30’da çelenk sunumu yapılacak.

Bayram kutlamaları 23 Nisan Salı günü saat 10.00’da Atatürk Anıtında başlayacak. Kentimizde eğitim vermekte olan ilkokul ve ortaokullardan öğrencilerin katılacakları etkinlik kapsamında ilk olarak yürüyüş gerçekleştirilecek. Anıt alanından başlayacak olan yürüyüş, Şehit Pamir Caddesi, Çok Katlı Otopark, Namık Kemal Caddesinden dönülerek Ulucami Caddesinden Anıt Alanına kadar devam edecek. Yeniden Anıt Alnına gelen öğrenciler burada hep bir ağızdan Öğrenci Andını okuyacak. Çocuk şenlikleri kapsamında Halk Oyunları Gösterileri, hafta boyunca yapılan yarışmaların ödül törenleri yapılacak, oyunlar oynanacak.

Çocuklar, İnsanlığın En Önemli Hazinesidir

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yayınladığı bir mesajla kutladı. Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yılını kutlamanın coşkusunun ve mutluluğunun yaşandığına işaret eden Kaymakam Su, mesajında şunları söyledi;

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; milletine olan saygısını devlet yönetiminde millet iradesinin en üstün güç olduğunu kabul ve ilan ederek göstermiş, ayrıca bu milli onur gününün bayram olarak kutlanmasını sağlayarak, bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan etmiştir. Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularla kutlarım.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here