2013 Yılı Bütçesi Görüşüldü

0
85

Hatay İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı yatırım bütçesi 76 milyon lira olarak belirlendi. 2013 yılı bütçesinin süreci kanun gereği Haziran ayında çağrı yapılarak başladı, süre içerisinde kurumlardan teklifleri geldi. Eylül ayında İl Daimi Encümeni’ne sunulan bütçe, Encümen’de incelendi. İl Özel İdare Binası’nda düzenlenen toplantıda ise bütçe, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında görüşüldü.

Toplantıya; İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Şahin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Yücelen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi ile Yazı İşleri Müdürlüğü, Emlak İstimlâk Müdürlüğü, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği, İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Yapılan görüşmelerin ardından 2013 yılı bütçesi; Hatay İl Stratejik Planı doğrultusunda kurumların ihtiyaçları dikkate alınarak altyapı, ulaşım, eğitim, spor, sağlık, kültür, turizm, tanıtım, çevre, sosyal hizmetler gibi konularda Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı, Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı, İl Özel İdaresi Stratejik Planı doğrultusunda olgunlaştırılarak, 01 Kasım 2012 tarihi itibarı ile İl Genel Meclisi’ne sunulmasına karar verildi.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Vali Lekesiz, 2013 yılı bütçesinin ilimize ve insanımıza hayırlı olması dileğinde bulunarak, ilgili birimlerimizin temsilcilerine halkımıza verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here