2012 Yılı Projelerinin Hibe Destek Ödemeleri Yapıldı

0
53

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü hibe destek ödemelerini yapmaya devam ediyor. 2012 yılı proje başvuru kabul dönemleri içerisinde Hatay il Koordinatörlüğüne sunulan ve yatırımlarını gerçekleştiren proje ve yatırım sahipleri hibe desteklerini aldı.

Bu çerçevede hibe desteklerinden faydalanan proje sahiplerinden bir kısmına hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy; 2012 yılı içerisinde yatırımlarını gerçekleştiren proje sahiplerinin tüm ödemelerini gerçekleştirdiklerini ve bu aşamadan sonraki süreçte de ildeki tüm paydaşlarla birlikte her zaman proje sahiplerinin ve yatırımcıların yanında olacaklarını belirtti.

Daha önce kuruma proje sunan ve hibe desteklerinden faydalanan Yöresel Tuzlu Yoğurt İşleme Tesisi, Yazıcı Kardeşler Zeytinyağı İşleme Tesisi, Karaali Zeytinyağı İşleme Tesisi ve Özaldıç Ekşi Portakal İşleme Tesislerini ziyaret eden Özgürsoy; Avrupa Birliği standartlarındaki bu tesisleri Hatay’a kazandırdıklarını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını vurguladı. Bundan sonraki süreçten de çok umutlu olduklarını belirten Özgürsoy; Hayvancılık Sektörüne verilen desteklerinde Hatay’da desteklenmeye başladığını hatırlatarak, proje sahiplerine hibe desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Özgürsoy, ayrıca potansiyel faydalanıcılara, projelerini hazırlarken ve uygulama döneminde işlemlerini gerçekleştirirken mutlaka kurumla iletişim halinde olmaları tavsiyesinde bulundu. Özgürsoy, kurumun, IPARD yatırımları ile hayata geçirilecek işletmelerin özgün projelerle geliştirilmiş olması ve Avrupa Birliği standartlarını hedefliyor olması için çaba gösterdiklerini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here