15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlanacak

0
392

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanacak.

Devlet ve millet bütünleşmesiyle şanlı tarihimize altın harflerle nakşedilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Zaferi’nin 2’nci yıldönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de coşkuyla kutlanacak.

Bugünden başlayacak olan kutlama programları kapsamında 13 Temmuz 2018 Cuma günü (bugün) saat 14.00’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda KADEM tarafından ‘15 Temmuz’un Kadın Kahramanları’ konulu konferans düzenlenecek. Yine bugün Kaptanpaşa Camiinde Cuma Namazını müteakip Hatm-i Şerif Okunacak ve Duası yapılacak.

14 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 14.00’da İskenderun Belediye Kültür Sarayında Süleyman Özışık ve Hikmet Genç’in konuşmacı olarak katılacağı  15 Temmuz Konferansı tertip edilecek.

15 Temmuz 2018 Pazar günü ise program sabah saat 09.00’da Şehitlik Ziyareti ile başlayacak. Pazar günü saat 11.00’da Belediye Resim Galerisi’nde 15 Temmuz Konulu Fotoğraf ve Resim Sergisi yapılacak. Öğle Namazını müteakip, Kaptanpaşa Camiinde Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif Okunacak ve Duası yapılacak.

Yine Pazar günü saat 18.00’da Anıt Alanında, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anlık Resim Yarışması tertip edilecek.

15 Temmuz 2018 Pazar akşamı saat 20.30’da Anıt Alanında toplanılarak HBB Mehteran Takımı Eşliğinde Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüş Güzergâhı; Şehit Pamir Caddesi üzerinden, Şehit Polis Murat Kaya Caddesine, Şehit Polis Murat Kaya Caddesinden dönülerek Ulucami Caddesine, Ulucami Caddesi üzerinden Anıt Alanına dönüş yapılacak.

Yürüyüş sonrası anıt Alanında kutlama ve anma etkinliği gerçekleştirilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan kutlama ve anma programı, günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar, Kuran-ı Kerim Tilaveti, dualar ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ile Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Yasin Pişgin katılacak.

Pazar gecesi saat 00.13’de ilçemizdeki tüm camilerde sela okunacak.

16 Temmuz 2018 Pazartesi günü Saat: 10.00’da İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda, konuşmacı katılımcı Doç. Dr. Yasin Pişgin tarafından “15 Temmuz” konulu konferans verilecek. Aynı gün saat: 11.00’da İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampusu Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda; “Darbelere ve Devlet İçindeki Yapılanmalara Karşı Teknoloji Nasıl Kullanılmalı” ve “Teknoloji Darbelere Karşı” konulu panel tertip edilecek.

Hatay Valiliğinden Kutlama

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ayrıca Hatay Valiliği koordinasyonunda, ilimiz milletvekilleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının katılımı, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin desteği ile Antakya’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirilecek.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, tüm Hatay halkı, 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 20.00’de Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak DSİ parkına kadar yapılacak olan yürüyüş ile akabinde ülkemize, devletimize ve demokrasimize yönelen tüm tehditlere karşı birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermek amacıyla düzenlenecek etkinliğe Türk Bayrakları ile katılmaya davet edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here