Yüksel; “Ülkemiz Bir Rezaletler Zinciri Yaşıyor”

0
91

chp-belen-aciklama1CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Partisinin Grup Toplantısında Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, partisinin grup toplantısında, Belen’e yapılan hizmetler ve ülkemizin geçtiği süreçle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

Belen ilçe binasında düzenlenen toplantıya, İlçe Başkanı Fevzi Yüksel’in yanı sıra, Kadın Kolları Başkanı Linda Kaplan, Gençlik kolları Başkanı İklime Kabasakal, parti üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Ülkede yaşanan darbe girişimi ve sonrasında yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Fevzi Yüksel; “15 Temmuz gecesinde haince yapılan darbe girişimi karabasan gibi ülkemizin üzerine çöktü. Bu darbe girişimi kimine göre darbe kimine göre senaryo bize göre de bir ayaklanma, isyan girişimidir. Türk halkının aklıyla, zekâsıyla kimsenin oynamaya hakkı yoktur. FETÖ örgütünün ayak sesleri yıllar önce gelmeye başladı. CHP başta olmak üzere ülkenin FETÖ terör örgütü tarafından kaosa sürüklendiğini yüksek sesle haykırdık.

Ülke o şekilde yönetiliyor ki duymadık, kandırıldık senaryolarıyla, günler, aylar, yıllar geçti. FETÖ terör örgütünü devletin bütün kurumlarına yerleştirdiler, yargıya, emniyete, silahlı kuvvetlerinin içine yavaşça sızdırdılar. FETÖ terör örgütünden hiç haberleri yokmuş gibi davranıyorlar bu örgütle biz mi oturduk, biz mi sohbet ettik. Belen’e bu örgütü biz mi çağırdık, burada çay, kahve içip, sohbet mi ettik. Toplumun ve insanların gözünün içine baka-baka Türk halkının aklıyla oynamaya çalışıyorlar. FETÖ örgütünü bu duruma getiren şu anki iktidardır. Şu unutulmamalıdır ki, 45.000 bin öğretmen FETÖ’cü çıktı, 10.000’den fazla hâkim-savcı görevden uzaklaştırıldı, yüz binlerce mağdur var” dedi.

chp-belen-aciklama2

10.000’den fazla imamın FETÖ’cü çıkmasına rağmen diyanet işleri başkanlığı kapatılmazken askeri okulların kapatılmasının da büyük bir tehlike arz ettiğini söyleyen Başkan Fevzi Yüksel; “Askeri okullara her türlü denetleme yapılsın ama kapatılmasın, kapatılması büyük bir rezalettir. Ülkemiz bir rezaletler zinciri yaşıyor. İktidarsız bir iktidar tarafından ülkemiz savruluyor ve nereye savrulduğunu bilmiyoruz. Ülkemiz bir taraftan IŞİD bir taraftan PKK tarafından uğraşıyor, her gün şehit veriyoruz. Bu toprak bu vatan uğruna evlatlarımız kanlarını akıtıyor. Yunan adaları şu anda Türk toprağını istila ediyor, Yunan bayrağını çekiyor, askerleri eğitim görüyor Türk adalarında önce kendi toprağını kurtar” dedi.

Rezalet zincirlerinden birinin de asgari ücret olduğunu savunan Başkan Fevzi Yüksel; “Asgari ücrette Dünya’da sonuncuyuz. İnsanlarımız açlığa mahkûm edilmiştir, birkaç gün önce Meclisteki komisyonla hapishaneleri gezdik. Bir ülkede hapishaneler çoğalıyorsa, mahkûmlar aç kalıyorsa siyasi istikrardan bahsetmesinler. Birçok hapishane gezdim açlıktan mahkûmlar kendi etini yiyor” dedi.

Terörle Yaşamaya Alıştırma Noktasına Getirdiler Bizi

Antep’te IŞİD’in varlığından da söz eden Başkan Fevzi Yüksel; “IŞİD’in Antep’te mahallesi, sokağı var, canlı bombaların nerden patlayacağını bilmiyoruz. Ülkemizde can güvenliği yok, ülkemiz terör örgütlerine mahkûm edilmiş ve terör örgütleriyle baş edemez hale gelmiş durumda. Terörle yaşamaya alıştırma noktasına getirdiler bizi.

chp-belen-aciklama3

Bir muhalefet partisi başkanı çıkıyor başkanlık sistemini hatırlatıyor. Ülkemiz bir tarafta bir savaşın eşiğinde, Irak da bir savaşın içinde ülkemiz sıcak temasa çekilmek isteniyor, şehitlerimiz var, içimiz kan ağlıyor. İşsizlik, açlık, üniversite öğrencilerinin boşta kalmaları, savaşlar var. Ülkemiz bunlarla boğuşurken bir muhalefet partisi çıkıp Başkanlığı tekrardan gündeme getiriyor. Başkanlık sistemi sihirli bir değnek değil, geldiği zaman şu anki açlık, işsizlik, savaş, ekonomi, terör bunlar hemen bitmeyecek. Bu, şu anda yaşanılan süreci örtmek için bir kılıftır” dedi.

“Belen’de Yaptığımız Hizmetler Hakkında Konuşalım”

CHP Belen ailesinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Başkan Fevzi Yüksel; “CHP’de bir iç sorun, iç savaş var gibi gösterilmeye çalışılıyor. Hiç kimsenin gücü CHP Belen ailesini dizayn etmeye yetmez. CHP Belen Ailesi Büyükşehir belediyesinin katkısıyla birçok şeyi başardı. 10-15 yıl Beleni idare edenler bu hizmetler karşısında afalladı” dedi.

Belen için yaptıkları hizmetlere de değinen Başkan Fevzi Yüksel; “Kara Pelit mahallesinde 80 m2 istinat duvarı, soğuk oluk mahallesine 4000 m2 kilit taşı, orman gözetleme merkezine 5000 m2 kilit taşı, Benli dere yolu 2 km asfalt yol çalışması, kömür çukuru mahallemize 10.000 m2 kilit taşı Halil bey mahallesi girişinde 1200 metre beton asfalt olmak üzere Belen’e birçok hizmet yaptık. 30-40 yıldır Belen’e yapılmayan hizmetleri Büyükşehir’in katkısıyla 2 yıl içinde yaptık. Siz de yapsaydınız demek ki yapınca oluyormuş” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here