Yüksel; “Türkiye’nin Zenginliğini 81 Milyonla Paylaşacaksınız”

0
160

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Türkiye’nin Zenginliğini 81 Milyonla Paylaşacaksınız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ilçe binasında partililerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda ilk olarak kısa bir konuşma yaparak gençlere verdiği önemden ötürü Başkan Fevzi Yüksel’e teşekkür eden CHP Belen Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Sarsılan, delege seçimlerinde de gençlere yer veren Yüksel’e çiçek takdim etti.

İnce düşüncesinden ötürü gençlik kolları başkanına şükranlarını ileten İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Gençlik Kolu başkanımıza, gençlerimize, kendini genç hissedenlere, yüreğinde vatan, bayrak, millet, Cumhuriyet sevgisi olanlara CHP ailem adına yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İçerisinde bulunduğumuz hafta içinde kaybettiğimiz şehitlerimize ve vatan savunmasında canını feda eden tüm şehitlerimize rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Yüksel; “Onlara minnet borcumuz var. Onları rahmetle anıyorum, ailelerine, Türk milletine sabırlar temenni ediyorum” diye konuştu.

Önceki toplantılarında termik santrallerden bahsettiklerini hatırlatan Yüksel; “Cumhuriyet Halk Partisi bütün kadroları ile termik santralleri bacalarına filtre takılması için yüksek sesle ses verdi. AKP bizzat kendilerinin getirdiği yasayı veto etmek zorunda kaldı. 30 Aralık itibarıyla o bacalardan o zehirli dumanlar çıkmayacak” dedi.

Mecliste bütçe görüşmelerinin devam ettiğini de kaydeden Yüksel; “Bir Cumhur ittifakı var Türkiye’de bir de millet ittifakı var. Millet ittifakı meclis komisyonuna şu önerileri sunuyor; ‘1-Kamuda asgari ücret maaşlarından vergi kesilmesin. 2-Sağlıkçı, öğretmen ve polisin ek göstergesi yüzde yirmi arttırılsın. 3-Çiftçinin tarımsal malzemesinden ÖTV ve KDV alınmasın. 4-Elektrik faturalarında tüketim dışında ek bir kalemle vatandaş soyulmasın. 5-Elektrik ve doğalgaz tarifesi gelire göre ayarlasın. 6-Engelli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz indirimli olsun. 7-Emeklilikte yaşa takılanlar için de emeklilik hakkı tanınsın.’ Millet İttifakı bu maddeleri önerge olarak komisyona sundu. Cumhur ittifakı reddetti.

Bir tarafta Türkiye’nin gelirini, kaymağını, zenginliğini hortumlayacaklar, aileleri, yandaşları zengin olacak, milyoner sayısı artacak, Türkiye’yi sömürecekler, bitirecekler, diğer tarafta asgari ücretliye zam gelince para yok diyecekler.

Diyanet İşleri Başkanı bir açıklama yaptı. Bu yıl fitre miktarını kişi başı 23 TL olarak hesapladı. Bunu 4 ile çarptığımız zaman 92 TL yapıyor, 92’yi 30’la çarptığımız zaman 2.760 TL yapıyor. Asgari ücret en az 3000 TL olmalıdır. Türkiye’nin gelirini, zenginliğini Türkiye’deki 81 milyonla paylaşacaksınız, başka çareniz yok. Bu halk sizi yoksa kovalar, kaçtığınız yere kadar kovalar” şeklinde konuştu.

Delege tespitinden sonra 14 Aralık Cumartesi günü ilçe kongresini yapacaklarını duyuran Yüksel; “14 Aralık Cumartesi günü saat 13’de Belen Belediye Düğün Salonu’nda kongremizi gerçekleştireceğiz. Hangi kongre olursa olsun, kendi adıma konuşuyorum ben aday olacağım demedim. Şu anda da demiyorum. Çünkü biz alın terine soracağız, emeğe soracağız, hak eden insana soracağız,  seçim bürolarında gece on iki bire kadar nöbet tutanlara soracağız, soğukta, yağmurda pankart açanlara, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını asanlara soracağız. Ben cumhuriyetin neferiyim, cumhuriyetin çocuğuyum, ben Atatürk’ün yoldaşı ve askeriyim. Emekçiler ne derse o olur!

Cumhuriyet Halk Partisi bürolarda dizayn edilemez. Yerel seçimlerde Belen’e gelmeyeceksin, açılış-kapanış mitingine gelmeyeceksin, Cumhuriyet Halk Partisini bir odada tezgah kurup dizayn edeceksin, Hadi oradan!” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here