Yüksel; “Tulumbada Suyu Bitiren İşleri Düzeltecek”

0
137

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Tulumbada Suyu Bitiren İşleri Düzeltecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, seçim sonrası, ilçe binasında partililerle bir araya gelerek, seçimi ve ülkenin durumunu değerlendirdi.

Konuşmasına, son günlerde yaşadığımız acı olaylara değinerek başlayan Yüksel; “İki küçük kız çocuğu Eylül ve Leyla’nın vefatıyla kahrolduk. Bunlara en ağır ceza verilmeli. Türk milletinin aklını başına alması lazım. Türkiye niye bu noktaya geldi. Türkiye bir sapık zihniyetle karşı karşıya… Kimisi hayvanlara zulmediyor, kimisi çocuklarımızı vahşetle öldürüyor. Bir kesim olanlardan duyarsız, habersiz sadece seyrediyor. Türkiye bu duruma nasıl geldi?

Türkiye’de taciz olayları yüzde 200-300 arttı, çocuklarda uyuşturucu yüzde 400 arttı, ilkokul çağına geldi. Niye bu duruma geldik? Çünkü ilimden, bilimden, çağdaşlıktan uzaklaştık Çünkü aklı kullanmayı unutturdular, mantığı kullanmayı unutturdular. İdam demekle, bağırmakla olmaz. Çare eğitim, eğitim ve eğitim… Yönünü ve kıbleni çağdaşlığa, eğitime, aydınlığa dönmedikten sonra hangi cezayı getirirsen getir Türkiye bataklıktan kurtulamaz” dedi.

2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas katliamından da söz eden Yüksel, her yıl 2 Temmuz’da yüreklerin yeniden yandığını, ülkenin yaşadığı en acı olaylardan biri olduğunu ifade ederek, 2 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı. Yüksel; “2 Temmuz’dan bu yana 25 yıl geçmiş, 25 yıl sonra aynı akıl iş başında. Aynı zihniyet kışkırtmaya, ötelemeye, ayrıştırmaya devam ediyor. Ülkede huzuru sağlaması gereken bir bakan Türkiye’de iç savaş çıksın diye, Türkiye’de insanlar bölünsün diye, Türkiye’de şehit cenazelerinde millet birbirine girsin diye elinden geleni yapıyor. Neymiş Cumhuriyet Halk partililer şehit cenazesine alınmayacakmış. Senin haddine mi bu? Bu sonsuzluğu nereden öğrendin, nereden kuvvet aldın bunu yapmak için? Hiç utanmadan, sıkılmadan şehitlere kelle diyen, birkaç Mehmet için Meclis toplanmaz diyen zihniyetten milliyetçiliği, vatanseverliği öğrenecek değiliz” şeklinde konuştu.

Seçimden istenilen sonucun çıkmadığını ve bu nedenle partilerine saldırıların arttığını savunan Yüksel; “Yakında yerel seçimler var. İstedikleri sonucu alamadıklarından kafalarını bir belirsizlik oldu. Bu süreç içerisinde ısrarla Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırıyorlar. Seçim bitti, seçim biter bitmez saldırı başladı çünkü ayakta duran, gerçekleri, doğruları, adaletli, hakça bir şekilde toplumla paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi kaldı. O da olmazsa, onu da bir sustursak, onu da bir korkutsak diyorlar… Yine Türkiye’de her iki kişiden biri, yani Türkiye’nin yarısı, Türkiye’deki haksızlığın, adaletsizliğin farkında, karşılarında aslanlar gibi dimdik duruyor, mutsuzlukları umutsuzlukları ondan. Bir karabasan yaşıyorlar şu an. Türkiye’nin yarısı bunlara karşı. Ergenekon dediler, Balyoz dediler, seçim kazandılar, havai fişek patlattılar, korkutmaya çalıştılar, içeriye attılar ama toplumu bir türlü istedikleri gibi muhalefetsiz ve sessiz bırakmaya güçleri yetmedi ve yetmeyecek” diye konuştu.

Ülkenin ekonomisini de değerlendiren Yüksel, Suriye’den 4000 ton patates ithal edildiğini hatırlatarak; “4000 ton patates  ithal ettik, nereden savaş olan bir ülkeden. Sigaraya gizli bir zam yapıldı, yedi buçuk liralık sigara sekiz buçuk lira oldu. Yine seçim biter bitmez kredi kartlarında faiz oranları yükseltildi. Bunun zararı kime, halka… İşte uyuyan insanlara buradan seslenmek istiyorum. Bunlar kime hizmet ediyor, kime çalışıyor? Her geçen gün bu zam dalgaları devam edecek. Yine dışarıdan yüksek faizli kredi alacaklar, borcu kapatacaklar, kim kazanacak, dünyadaki faiz lobisi kazanacak. Bugün ülkemizde 49 milyon insanımız yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor, ayakta durmaya çalışıyor.

Seçim bitti, toplum tek adam bizi yönetsin dedi. Bütün bu saydığımız sorunları bu seçtikleri Tek Adam halledecek. İşsizliği önleyecek, enflasyonu düşürecek, her şeye çare bulacak, pahalılığı önleyecek, ülkede huzuru sağlayacak, güvenliği sağlayacak, Suriye sorununu halledecek… Bekleyip, izleyip göreceğiz… Halbuki Tek Adam uyarmıştı aslında bizi ama bazıları görmemeye, duymamaya, anlamamaya ısrarla inat ediyorlar. Tek Adam itiraf etti aslında, ‘Tulumbada su bitti’ dedi. Bu bir itiraftır… Ne dedi, ‘Türkiye’yi bir deprem bekliyor’ dedi. Türkiye şu anda depremi yaşıyor. Tulumbada suyu bitirdiler, Türkiye bir depremi yaşıyor. Şimdi ne diyor, ‘enkaz devraldık’ diyor. Enkazı yaratan, Türkiye’yi bir enkaz haline getiren, Türkiye’de depremi yaşatan, Türkiye’de tulumbada suyu bitiren bu işleri düzeltecek. Düzeltemezse Türkiye’nin yarısı ve aklıselim insanların eli yakasında… Bunun hesabını soracağız” şeklinde konuştu.

Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni yaşatmaya, büyütmeye ve yüceltmeye ant içtiklerini hatırlatan Yüksel; “Yüreğini ortaya koyanlarla bu yolculuğa devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk partisine bir vazife düşüyor. O da, partiye emek veren, ter döken insanların, seçmenin, halkımızın taleplerine ötelemeden, geciktirmeden bir an önce cevap vermektir. Cumhuriyet Halk Partisi bu görevle, bu sorumluluk ile karşı karşıya…

Yine büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Bizler yorulmamak üzere yola çıktık.’ Yorulmayacağız, yürüyeceğiz, hep beraber, yürek yüreğe yürüyeceğiz… Güneşi, aydınlığı tam görünceye kadar, demokrasiyi tam yaşayıncaya kadar, tam hedefe varıncaya kadar yorulmamak üzere yola çıktık yürüyeceğiz, yürüyeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here