Yüksel; “Saraylar Yıkılacak ve Halkın İktidarı Gümbür-Gümbür Gelecek”

0
41

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Saraylar Yıkılacak ve Halkın İktidarı Gümbür-Gümbür Gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, her hafta düzenli olarak yaptığı ve sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak paylaştığı basın açıklamalarının paylaşımının engellendiğini duyururken; “Bir aya yakın süredir canlı yayın yapma hakkım elimden alındı, troller iş başında! Ben doğruları, hakkı ve hukuku haykırmaya devam edeceğim. Ne kadar susturmaya çalışırsanız çalışın, vatanını ve bayrağını seven, görevini yapmak isteyen ben ve benim gibiler korkmadan, yılmadan konuşmaya devam edeceğiz, konuşacağız. Konuşmadan, doğruyu, hakkı, hukuku, adaleti bulmamız mümkün değil. Susmayacağız, susturamazsınız, konuşmaya devam edeceğiz!” şeklinde tepkisini gösterdi.

Ülkemizin, başkanlık sistemiyle daha kötü günlere görmeye başladığını savunan Yüksel; “Ne demişlerdi; ‘Türkiye başkanlık sistemine geçince uçacak’ demişlerdi. Ekonomi uçacaktı, her şey güllük gülistanlık olacaktı, refah artacaktı… Türkiye’de ne uçtu? Onları size rakamlarla izah etmek istiyorum; 2018 yılında geçtik başkanlık sistemine, yani Tek Adam rejimine, yani ‘ben ne dersem o olur’ sistemine…  2018 yılında dolar 4,66 liraydı şimdi 9,86 lira. Enflasyon 2018’de 15,39’du şu anda TÜİK rakamlarına göre 20. Halkın kredileri 2018’de 514 milyar liraydı, şimdi 980 milyar lira oldu. İşsiz sayısı 2018’de 5.3 milyondu şimdi 9 milyona çıktı hatta resmi olmayan rakamlara göre 15 milyona yakın işsizimiz var. Euro 2018’de 5,41’di şimdi 10,27 lira… Rakamlar bu… O ucube sistem, o dayatma sistem, o ‘Tek Adam’ rejimi iflas etti ve Türkiye bir bilinmeze, bir kaosa sürüklendi.

Markete alışverişe gidiyor ülkeyi yöneten ve alışveriş sepetini dolduruyor, ödediği para 1.002 lira. İçinde temel gıda maddeleri yok, et, peynir, bakliyat ürünü, nohut, mercimek, kuru fasulye yok. Sadece atıştırmalık alıyor, 1.002 lira tutuyor ve dönüyor diyor ki ‘Fiyatlar çok ucuz, fiyatlar normal.’ Elektriğe para vermiyorsun, her yerde sarayların var, doğal gaza da para ödemiyorsun. Bu ülkede açlık sınırı 3 bin lirayı geçmişken, asgari ücretli 2.825 lira ile sürünürken, açlık sefalet çekerken, yatağa aç girerken, sen nasıl bu fiyatlar uygun diyorsun? Bu hangi vicdana sığar? Millet kara kara düşünüyor kışı nasıl geçireceğini… Senin kömür fiyatından haberin var mı? Vatandaş ne yakacağım diye düşünüyor. Geçen yıl 30-35 lira olan kömürün torbasının 70 lira olduğundan haberin var mı? ülkenin maalesef manzarası içler acısı…

Yıllık enflasyon açıklandı 19.58 TÜİK’in resmi rakamlarına göre… Gerçek enflasyon mutfakta %40, insanlar bu yaz meyve yiyemedi. Çare ne? Çare 1000 tane market açacakmış… Bir devlet bu şekilde yönetilir mi? Market açmak mıdır çare? Elektriğin, doğalgazın pahalı olduğu, girdilerin pahalı olduğu, vergilerin Deli Dumrul vergisine döndüğü bu süreçte, gübrenin, tohumun, benzinin, akaryakıtın pahalı olduğu bu süreçte en büyük faiz lobisi sizsiniz, fiyatları arttıran sizsiniz. Bunun çaresi market açmak mıdır? O markete o girdi pahalı olduğu sürece o fiyatlar düşer mi, kimi kandırıyorsunuz. Türkiye’deki soygun israf düzeni maalesef devam ediyor” şeklinde konuştu.

Gerçek gündemin değiştirilmek istendiğini de vurgulayan Yüksel, bu yönde Anayasamızın ‘değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen dört madde’sinin değiştirilebileceğinin öne sürüldüğünü ifade ederek; “O ilk 4 madde Türkiye’nin mayasıdır. İlk dört madde değiştirilemez. Değiştirmeye cesaret edenden en büyük hesap sorulur. Neyinden rahatsızsınız? 1. Madde ‘Türkiye Devleti bir cumhuriyettir’ diyor. Cumhuriyetten mi rahatsızsınız, hangi rejimi getirmek istiyorsunuz? 2. madde ‘Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, bir sosyal hukuk devletidir’ diyor. Hukuk devleti olmamızdan mı, laik Cumhuriyet olmamızdan mı rahatsızsınız? Laikliğin yaşanmadığı ülkedeki ızdıraba, gözyaşına, kana bak. Bunu mu değiştirmek istiyorsunuz? 3. madde ne diyor ‘Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür.’ Bölmek mi istiyorsunuz? Biz bölünmez bir bütünüz, biz biriz, bir arada yaşayacağız. ‘Dili Türkçe’dir’ diyor. Başka bir dil mi getireceksiniz, Türkçe’den mi rahatsızsınız. Değiştirmeye gücünüz yetmeyecek” diye konuştu.

Ülkeyi içinde bulunacağı durumdan kurtaracak olanın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu kaydeden Yüksel; “İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurmuş. 100 yıla yakındır devletine, milletine, halkına hizmet ediyor. Halkın, hakkın yanındayız, esnafın, halkın, işçinin, emeklinin yanındayız. Çözüm Cumhuriyet Halk Partisi, çözüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oku, çözüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikalarında… Çözeceğiz! Bu milleti tekrar ayağa kaldıracağız. Sarayın olduğu yerde, kibrin ve güç zehirlenmesinin olduğu yerde katakulli olur, yalaka olur, entrika olur, kumpas olur, hırsızlık olur, yolsuzluk olur, vurgun olur, israf olur… Onun için gür sesimle haykırıyorum; Bu saray düzeni bitecek, bu Saraylar yıkılacak ve halkın iktidarı gümbür gümbür gelecek!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here