Yüksel; “Onlar İnandılar, Dövüştüler ve Şehit Oldular”

0
53

Menemen olaylarının üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen orada yaşananların unutulmadığını vurgulayan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, gerici teslimiyetçi zihniyete karşı her zaman mücadele etmek gerektiğini kaydetti.

İlçe Başkanı Yüksel; “23 Aralık 1930 günü Menemen’de korkunç bir gerici yobaz bir ayaklanma olmuştur. Bu olayın üzerinden tam 82 yıl geçti. Genç Cumhuriyetin genç yedek subayı Kubilay ve iki bekçimiz gözü dönmüş hainler tarafından şehit edilmişlerdir. Devrim şehidimiz Kubilay ve Bekçi Hasan, Bekçi Şevki gericilere ve yobazlara karşı Cumhuriyeti korumak uğruna canlarını verdiler. Onlar inandılar, dövüştüler ve şehit oldular. Aradan geçen 82 yıl sonra ülkemizde irtica, gericilik ve bağnazlık büyük yol kat etmiştir. Ele geçirmedikleri palazlanmadıkları bir yer kalmamıştır. Cani derviş Mehmet gibileri çoğalmış ülkemizi her alanda yönetir hale gelmişlerdir. 

Bu gerici teslimiyetçi zihniyete karşı mücadele etmek en büyük sorumluluğumuz ve görevimizdir. Cumhuriyetimiz ve devrimleri için şehit olan Kubilay, Hasan ve Şevki Bekçiye layık olmak zorundayız. Bu duygularla devrim şehitlerimizi minnetle anıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here