Yüksel; “İstedikleri Yere Kadar Kaçsınlar O Sandık Gelecek!”

0
30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “İstedikleri Yere Kadar Kaçsınlar O Sandık Gelecek!”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Süt üreticilerinin de katılım gösterdiği basın toplantısında tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin içinde bulundukları zor durumu anlatan Yüksel; “Bugünkü toplantımızda, emek veren, alın teri döken, değerli süt üreticisi kardeşlerimiz var, hayvancılıkla uğraşan, geçimini o yolla kazanan kardeşlerimiz var. Katıldıkları için teşekkür ediyorum. Türkiye’deki tarım Türkiye’deki hayvancılık hızla yok olma durumu ile karşı karşıya… Hayvan üreticisi, hayvancılıkla uğraşan süt üreticisi kardeşlerimiz maalesef ızdırap içerisinde, sıkıntı içerisinde, görmüyorlar, duymuyorlar… Kimse onların ellerinden tutmuyorlar, kimlerin elinden tuttukları, kimlere yardım ettikleri, ülkenin gelir kaynaklarını kimlere peşkeş çektiklerini tüm toplum artık açık seçik görüyor. Şu anda süt üreticisi kardeşlerimiz, ineklerini kesime satışa gönderiyor. Geçen yıl bir torba yem 90 TL iken şu anda 160 TL. Bir ton saman 600 TL civarındayken şu an 850 TL, 2 ay sonra bin TL’ye dayanacak. Samanı bol olan bir ülkenin düştüğü duruma bakın.

“Ziraat Bankası Tüpçünün Değil Çiftçinin Yanında Olmalı”

Ziraat Bankası, çiftçinin dostu, vatandaşın yanında durması gereken Ziraat Bankası, tüpçüye 750 milyon dolar kredi veriyor ve hala o krediyi geri alamıyor. Bu sadece bir örnek… Ziraat Bankası Türkiye çiftçisi için, Türk tarımı için var, Ziraat Bankası yandaşa kredi veriyor, diğer taraftan traktör taksitini ödeyemeyenlerin, hiç utanmadan, sıkılmadan kapılarına icra gönderiyor. Ülkemizin geldiği manzara maalesef bu… Hiçbir şey unutulmasın! Bu ülkede vicdan sahibi, Allah’tan korkan, kuldan utanan, temiz yürekli insanlar var, ‘ben halkın ve hakkın yanındayım’ diyen Cumhuriyet Halk Partisi var, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadroları var. Geliyoruz! İstedikleri yere kadar kaçsınlar o sandık gelecek! Bunun hesabını, burunlarından fitil fitil getirene kadar soracağız.

Nüfusumuzun üçte biri ağır yoksulluk altında inim inim inliyor, yani aç! Diğer yandan siyaset mafya ve medyadaki uzantıları iç içe girmiş, Türkiye’nin iliğini sömürüyor. Uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar ve mafya siyasi destek olmadan bir adım atamaz. Mersin limanında birkaç gün önce 1 tonun üzerinde kokain ele geçirilmişti, bugün itibariyle yine 450 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Ülke uyuşturucu şebekelerinin merkezi haline getirilmiş. Daha utanmadan, sıkılmadan ona buna laf yetiştiriyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Müzikten Anlamıyor”

Hafta başında açıklanan yeni pandemi kuralları ile ilgili de konuşan Yüksel, gece 12’den sonra müziğin kapatılmasını eleştirerek; “Müzikten, şiirden, sanattan anlamıyor, hoşgörüden anlamıyor. Çünkü bunları ‘Karanlığa Gidişin’ önündeki engel olarak görüyor. Bu olaya da ideolojik yaklaşmıştır. Müziğin sesinden rahatsız oluyor ama çalıp çırpandan, kul hakkı yiyenden rahatsız olmuyor. Biz müzikten rahatsız olmuyoruz, sizin bu vurdumduymazlığınızdan, ihanetinizden rahatsız oluyoruz. Rahatsız olanlar çığ gibi çoğalıyor” dedi.

“Köylü Tekrar Bu Milletin Efendisi Olacak Bunun Sözünü Veriyoruz”

‘Kılıçdaroğlu kimin yanında?’ yönünde ortaya atılan iddialara da sert bir şekilde yanıt veren Yüksel; “Küçük ortak dün ne demişti; ‘Kılıçdaroğlu kimin yanlısı?’ Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi, çiftçinin, emekçinin, alın teri dökenin, haklının, adaletten yana olanın, tüm misak-ı Milli sınırları içerisinde yaşayan Türk milletinin yanındadır.

Yiyip yiyip doymayan, kul hakkı yiyen, israf denizinde yüzenlerin düzenine son vereceğiz. Türk milletine seslenmek istiyorum; Türk milleti her ferdi ile bu kötü gidişe dur demeli! Milletine, vatanına, geleceğine sahip çıkmalı! Hiç utanmadan, sıkılmadan 2, 3, 5 maaş alanları Türk milletine, anne babalara, işsiz gezen gençlerimize havale ediyorum. Ülkemize, vatanımıza, geleceğimize sahip çıkacağız bunun sözünü veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tarım tekrar şahlanacak, hayvancılıkla uğraşan üreticimizin yüzü gülecek bunun sözünü veriyoruz. Çünkü biz emekten, alın terinden yanayız. Köylü tekrar bu milletin efendisi olacak bunun sözünü veriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here