Yüksel; “Hangi Taşı Kaldırırsak Kaldıralım Altından Yolsuzluk, Haksızlık Çıkıyor”

0
32

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Hangi Taşı Kaldırırsak Kaldıralım Altından Yolsuzluk, Haksızlık Çıkıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülke gündemine yönelik yaptığı değerlendirmelerde, ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntılı ekonomik durumdan kurtulabilmesinin tek çaresinin ‘üretim’ olduğunu vurguladı.

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası ziyareti ve bürokratlara yönelik yaptığı uyarıların yanlış yönlere çekilmek istendiğini kaydeden Yüksel, Merkez Bankası ziyaretinin bir ‘hatırlatma’ ziyareti olduğunu ifade etti. Yüksel; “‘Siz sarayın değil Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Merkez Bankası’sınız’ hatırlatmasını yapmıştır genel başkanımız. Sayın Kılıçdaroğlu ayrıca bürokratlara yönelik yaptığı uyarılarda, aba altından sopa göstermemiş, tehdit etmemiş, işini düzgünce yapan, Haktan, hukuktan vazgeçmeyen, ayrım yapmayan, halkı, milleti kucaklayan bürokratlar istiyoruz mesajını vermiştir” dedi.

Türk Parası Pul Oldu

Konuşmasında Sayıştay üyelerine teşekkür eden Yüksel, yapılan yolsuzlukların Sayıştay raporlarında yer aldığını kaydetti. Ülkede vatandaşların inim inim inlediklerini ifade eden Yüksel; “Ülkeyi yöneten kişi 2002 yılında aynen şu cümleleri kullanmıştır; ‘Bir ülke bu hale geldiyse, bugün benim vatandaşım konteynırdan çöp topluyor evine rızk götürüyorsa, pazar artıklarını topluyorsa, meydanlarda açız-açız diye bağırıyorsa, evinin kirasını ödeyemiyorsa, suyunu, elektriğini ödeyemiyorsa, artık yandım Allah diyorsa, benim vatandaşımın yüzde 25’i açlık sınırının altındaysa, bu hali Türkiye’ye kim getirdi bu hükümet getirmedi mi?’ demiştir. 2002 yılında aynen bunları söyledi. Ülkeyi 20 yıldır siz ne hale getirdiniz? Vatandaş bundan da kötü durumda… 2002’de vatandaşın alım gücü daha iyiydi, Türk parasının değeri daha yüksekti. İş başına geldiklerinde dolar 1.40’tı, 2008’de 1.53 oldu, 2014’te 2.233, 2017 yılında 3.78 oldu. 2018’de tek adam dikta rejimine geçtik, sen misin geçen, doların önünü alamıyoruz. İğneden ipliğe her şeye zam geliyor, Türk parası pul oldu. Ülkedeki manzara bu… 2002’de bu şekilde isyan eden zirvedeki kişi, vatandaş inim inim inlerken ne yaptı biliyor musunuz? Kendi maaşına zam yaptı. İşte uyuyanlarda uyansın diye bir kez daha söylüyorum. Bir ülkede halk inim inim inlerken, işsiz iş bulamazken, geleceğinin garantisi yokken, insanlar işsizlik yüzünden intihar ederken ülkeyi yöneten kendi maaşına zam yapıyorsa burada bir sorun vardır, burada bir adaletsizlik, hukuksuzluk, insafsızlık ve vicdansızlık vardır. 2018 yılında ucube sisteme geçerken cumhurbaşkanı’nın maaşı 59.000 TL, 2019’da 74.500 TL, 2020’de 80.000 TL, 2021 yılında 88.000 TL idi, 2022 yılında 100 bin 750 lira olacak. Sen emekliye bu kadar zam yaptın mı, asgari ücretliye bu kadar zam yaptın mı, bu hangi vicdana sığar?” şeklinde konuştu.

CHP’li Belediyelerimizle Gurur Duyuyoruz

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin görevini layıkıyla yaptıklarını, adeta devrim yaptıklarını tarih yazdıklarını vurgulayan Yüksel; “İstanbul Belediyesi 2011’den 2019 yılına kadar, 0 burs vermiş öğrencilere. Ne yapmış, yandaşa, vakıflara İstanbul’un gelirini aktarmış ve vicdanları hiç sızlamamış, hala yemeye devam ediyorlar. İstanbul Belediyesi CHP’li olduktan sonra 2020 yılında 33.747 öğrencimize burs vermişiz, 2021 yılında tam 63.236 öğrencimize burs verilmiş. Mersin büyükşehir belediyesi tam 64.000 aileye un dağıtacak. Görevini layıkıyla yapan, halktan ve Haktan yana olan, bu pandemi döneminde yatırımını halka yapan bu belediyelerimiz ile gurur duyuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi hakkın, halkının yanında… Yine Ankara Büyükşehir Belediyemiz 25 ilçenin tamamında 17.270 çiftçiye 12.000 ton nohut, mercimek, bakla ekmesi için tohum yardımı yaptı, yerli tohum. Budur milliyetçilik, budur yerli olmak. Bu belediyelerimiz ile gurur duyuyoruz. İktidara geldiğimizde bunların aynısını tüm millete yapacağız. Yine İzmir büyükşehir belediyemiz yerli bakliyat projesi başlattı, çiftçiye tohum dağıtacak, sonra kendi alacak, ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. İşte halkın belediyeciliği budur.

Bunlar güya yerli ve milli. Dünyada tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik, 19 yılda uygulanan yanlış tarım politikaları yüzünden tarım bitti, çiftçi bitti. Mercimeğin anavatanı Türkiye iken şu an ithal ediyoruz. Bu mudur yerli ve milli olmak. Manzara bu şekilde içler acısı. Hangi taşı kaldırırsak kaldıralım altından yolsuzluk, haksızlık çıkıyor. Genel başkanımız bu haksızlıklara sesleniyor haddinizi bilin diyor” diye konuştu.

Çare Üretim!

Ülkeyi sadece Cumhuriyet Halk Partisinin kurtarabileceğini söyleyen Yüksel; “20 yıl içerisinde bir tane fabrika açmamış, olanı satmış, işsizlik tavan yapmış çünkü üretmiyoruz, çünkü fabrika kurmuyoruz, çünkü hazır fabrikayı satıyoruz. Demişlerdi ki; ‘Verin bu kardeşinize yetkiyi bu enflasyon ile, hayat pahalılığı ile nasıl uğraşılır göreceksiniz.’ Millet yetkiyi verdi, doğalgaz %97, elektrik %66, benzin %94, dolar %97, işsizlik yüzde 18, enflasyon 27 arttı. İşte ucube sistemin ülkeyi getirdiği nokta bu! Dünyada Sefalet Endeksi açıklandı, 156 ülke arasında 21., Avrupa’da birinciyiz. Bu sizin karneniz, bu sizin utancınız, bu sizin gerçeğiniz.

Çare Cumhuriyet Halk Partisi, örnek Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin yaptıkları… Aynısını tüm ülkeye uygulayacağız. Çare üretim. Önce üretim! Tarımda üreteceğiz, sanayide üreteceğiz, üreteceğiz ki büyüyeceğiz. Çare üretim, üretim, üretim! Üreterek, üretimi teşvik ederek, halktan şaşmayacağız. Halkı, çiftçiyi yücelterek Türkiye’yi tekrar zirveye çıkartacağız, zirvede bir ülke olacak, yüzleri gülen bir ülke olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here