Yüksel; “Cumhuriyet Halk Partisi Vatanını, Bayrağını Sevenlerin Partisidir”

0
181

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Cumhuriyet Halk Partisi Vatanını, Bayrağını Sevenlerin Partisidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, geçtiğimiz gün ilçe binasında yaptığı basın toplantısında yaptığı çağrıya uyarak dün saat 09.00’da Belen Anıt Alanında partililerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Önceki gün, parti binasında yaptığı basın toplantısında, şahsı ve CHP Belen Ailesine iftiralarda bulunduğunu iddia ettiği kişilere Hodri Meydan diyerek Anıt Alanına çağıran CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel, kendisi söz verdiği gibi dün saat 09.00’da Anıt Alanında hazır bulundu.

Saat 09.30’a kadar bekleyen ve partili arkadaşları dışında kimse gelmeyince sert açıklamalarda bulunan Yüksel; “Saat 9’da Atatürk anıtında buluşalım demiştik. Yüreği yeten, elinde belge olan, bilgi olan, söyleyeceği olanlar buyurun gelin, söyleyin dedik. Saat 9’da biz buradaydık. Saat şu anda 9,30. Basın toplantısında altını çizmiştim. Gelmezseniz namertsiniz. Namert oldukları, gıybet, iftira yaptıkları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ben Belen’deyim. Yüreği yeten, bilgisi olan, elinde belgesi olan gelecek Fevzi Yüksel ve CHP ailesi adına gerekeni söyleyecek. Yoksa o kahvede tek tek onları ben yakalarım” diyerek sert konuştu.

“Başımız Dik, Alnımız Açık”

Başının her zaman dik olduğunu vurgulayan Yüksel; “Bizim alnımız açık, vicdanımız rahat, işimizi yapıyoruz. Basit insan, kişiliksiz insan, boş insan kişiyle uğraşır, memleketini seven, hizmet etmek isteyen, vatanına, halkına aşık insan da işiyle uğraşır demiştik. Öyle bol keseden atıp da, Fevzi Yüksel’i durdururuz, CHP Belen ailesinin büyümesini durdururuz, oyunlar oynarız, tezgahlar kurarız diyenleri biz çok büyük tezgaha getiririz. Bundan sonra böyle artık. Herkesin bir dayanma gücü var, artık yeter. Adımlarını ona göre atsınlar.

Benim alnım açık, vicdanım rahat, başım dik. Biz, yaşadığımız yere hizmet eden bir aileyiz. Hiçbir talebim yok, hiçbir beklentim yok ve olmayacak da. Yine altını kalın kalın çizmek istiyorum; aday olunur bir oy alınır. Ben de Cumhuriyet Halk Partisi Belen Belediye Başkan adayı oldum, değerli Sabriye öğretmenimiz de aday oldu. Biz niye aday olduk? Konjektörün müsait olmadığını, oy durumunu bilmiyor muyduk? Ama şunun altını çizdik, dedik ki Cumhuriyet Halk Partisi Belen’de aday çıkarmalı, aday göstermeli ve adayının arkasında aslanlar gibi durmalı. Biz o görevi yaptık, o aldığımız oylardan da ikimizde gurur duyuyoruz. O görevi yaptık ve tamamladık. Az oy alalım çok oy alalım hiçbir önemi yok. Biz az oy alanlara saygı gösteririz ama şuna dikkat etmek lazım ki niyet önemli” dedi.

“Foyaları Ortaya Çıktı”

Partili olduğunu söyleyen bazı kişilerin başka partileri bilgi sızdırdığını da öne süren Yüksel; “Bence maske düştü. Cumartesi günü İssume’de yapılan delege seçiminde birilerinin maskesi düştü, foyası ortaya çıktı. Kimlerin maşası olduğu, kimlerin kullandığı net bir şekilde ortaya çıktı. Başka bir partinin mensubu ‘Gel buraya diyor, bana söyle bakayım diyor kaç delegesi var o partinin?’ ‘Şu kadar delegesi var’ diye cevap veriyor.

CHP’li olduğunu iddia eden o aymazlar CHP’li olamaz. Başka partiye bilgi sızdıran, bilgi veren bu şahıs partili olamaz. Cumhuriyet Halk Partili olmak adam olmaktır, kişilikli olmaktır, partisine yüceltmektir, partisine sahip çıkmaktır. Oradaki o konuşmalar tutanak altına alındı. Biz iftira atmayız, belgeli, bilgili, 7-8 kişinin gördüğü, 5 kişinin de kulaklarıyla dinlediği, tutanak tuttuğu bir konuşmadır bu. Yetkili yerlere kongreden sonra verilecektir. Cumhuriyet Halk Partisi Ailesi, aynı inançla, aynı aşkla, aynı azimle yaşadığı yere, ülkesine, vatanına, bayrağına hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“Görevi Mertçe Tamamladık”

Yapılacak kongre seçimlerinde aday olmadığını da açıklayan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Şunu ifade ettim ben aday değilim. Ben seçimden kaçmam, Sabriye Öğretmenim de kaçmaz. İkimiz el ele veririz yine Cumhuriyet Halk Partisi’ni arkadaşlarımızla beraber en iyi şekilde temsil ederiz. Ama biz görevi tamamladık. Ben aday değilim, tekrar ediyorum. Sabriye hanımda aday değil. Biz aday değiliz. Korktuğumuz, çekindiğimiz kaygısıyla değil. Biz o görevi mertçe, delikanlıca tamamladık. Şimdi altını kalın kalın çiziyorum, çatlasanız da patlasanız da, oyunlarda kursanız, birilerini maşa olarak kullansanız da, Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki yerel seçimde adayını çıkaracak, seçimi almak için ne gerekiyorsa onu yapacak, çalışacak ve o seçimi almanın yolunu yöntemini bulacak” dedi.

“CHP Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisidir”

Antakya’yla sürekli temas halinde olduklarını ancak asla kişisel menfaat için değil Belen’e hizmet getirme amacıyla Antakya’da bir takım ziyaretler yaptıklarını vurgulayan Yüksel; “Dün sabah Antakya gittim. Ben Antakya’ya defalarca gittim. Hiçbirinde ne kendim için, ne çocuklarım için, ne de arkadaşlarım için bir şey istemeye gitmedik. Dün Antakya gittim. 5 kişiyi ziyaret ettim. Belenimize nasıl hizmet ederiz diye uğraş verdik. Çok şükür yine Büyükşehir’in büyük Başkanı’nın oluruyla ve onun desteğiyle, onun emriyle Belenimize 5 kilometre daha kış gelmeden beton asfalt sözünü aldık. Yakında parke çalışması başlayacak ve hizmetler devam edecek. Biz burada yaşadığımız yeri seviyoruz. Yaşadığımız yerdeki insanı seviyoruz ama adam olanı seviyoruz. Kişilikli olanı seviyoruz. Memleketimize hizmet edeceğiz, vatanımıza hizmet edeceğiz. Doğruları, Allah’ın verdiği güçle, dilimiz döndüğü müddetçe, gücümüz olduğu müddetçe söylemeye devam edeceğiz. Öyle bol keseden atmak yok.

Bizi ne o tuzak kuranlar korkutabilir, ne o Belen’in kaderiyle oynayanlar korkutabilir ne de güçleri yeter, ayaklarını denk alsınlar. Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin arka bahçesi değildir ve olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Büyük bir çınar, Cumhuriyet Halk Partisi vatanını, bayrağını sevenlerin partisidir. Bir Kuvayi Milliye partisidir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Bunun bir ferdi olmak, bir üyesi olmak, ona yakışır olmak hepimizin görevi. O konuda ben vicdanen rahatım, arkadaşlarım vicdanen rahat.

Vatan tehlikede ise gerisi teferruattır, gelecek tehlikedeyse sözün bittiği noktadır, gelecek nesillerin kaygısını taşıyorsak sözün bittiği noktadayız. Bu duygularla, vatanını ve bayrağını sevenleri, yaşadığı yeri sevenleri, cebini değil milleti düşünenleri Cumhuriyet Halk Partisinde saf tutmaya, birleşmeye, güç vermeye davet ediyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’ne hava kadar, su kadar ihtiyaç vardır” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here