Yüksel; “Bu Millet Demokrasiyi İdam Edenlere Gereken Cevabı Verecek”

0
69

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Bu Millet Demokrasiyi İdam Edenlere Gereken Cevabı Verecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptal edilmesini ‘demokrasi cinayeti’ olarak nitelendirdi.

Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden İlçe Başkanı Yüksel; “Hiç hak etmediğimiz bir tablo ile karşı karşıyayız. Kazanılmış bir hakkı elimizden almaya çalıştılar, aldılar. Yapılan sadece Cumhuriyet Halk Partisine ya da Ekrem İmamoğlu’na yapılan bir şey değil. Yapılan demokrasiye, adalete, hukuka yapılmış bir cinayettir. Hakkı, hukuku, adaleti idam ettiler. Bu yaptıklarının hesabını inşallah 23 Haziran’da bu halkımız soracak, Ekrem İmamoğlu’nu tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız” diye konuştu.

Yapılanları ibretle izlediklerini ifade eden yüksel, Ekrem İmamoğlu’nun halkın iradesiyle büyükşehir belediye başkanı seçildiğini ancak ısrarla ve büyük bir hararetle İstanbul’u teslim etmek istemediklerini vurgulayarak; “Acaba neden? İstanbul bizim sevdamız, aşkımız demişlerdi biz o sevdanın, aşkın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Cemaat ve tarikatlara her sene 2 katrilyon para aktarılıyordu o musluk kesildi. Bütün hararetleri, bütün çabaları, o muslukları tekrar ele geçirmek. Mitinglere bedava partilileri götürüyorlardı, gemilerle metrobüslerle, otobüslerle seçim mitinglerine taraftarlar, yandaşlar taşınıyordu o musluk kesildi. Tamamı yandaşa aktarılan ihaleler ellerinden gitti, bütün imar vurgunları ellerinden gitti. İstanbul’u vermemelerinin nedeninin altında yatan bu! Aklın durduğu, mantığın durduğu bir noktadayız. Yapılan hiçbir itirazın elle tutulur, hukuka dayalı hiçbir tarafı yok. Her şekilde sayıldı oylar. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini havadaki kuşlar bile biliyor. Kendinden olanlar bile vicdanlı, ses veriyor, izliyoruz. Diyorlar ki; ‘Büyük bir demokrasi gaspı yapıldı, büyük bir ayıp yapıldı.’

 

En son dayandıkları nokta sandık kurulları. Sandık kurulu deyince; sandık kurullarının tamamı anlaşılıyor. Sandık kurulu başkanları yani devletin atadığı sandık başkanı ve yanında memurlar… Bunları kim atadı, bu yetki kimin elinde? Kaymakamın, valilerin, İlçe Seçim kurullarının elinde. Bunları atayacaksın, 2014’den bu yana seçimler bu şekilde yapılacak hiçbir şey olmayacak ama bu seçimde sıkıntı var diyeceksin. Yüksek Seçim Kurulu maalesef demokrasiyi, hakkı gasp etmiştir. Kazanılan bir hakkı elimizden almak istemişlerdir. Bunu ibretle izliyoruz. Düşünün ki bir sandığa oy atılıyor, tek zarf içinden çıkan 3 tane pusula doğru, bir tane yanlış diyor. Bu milletin aklıyla, mantığıyla oynamaktır. Bu milleti enayi yerine koymaktır. Ama bu millet 23 Haziran’da bu şekilde hakkı gasp edenlere, demokrasiyi idam edenlere gereken cevabı verecek ve İstanbul’un anahtarını Ekrem İmamoğlu’nun eline tekrar teslim edecek” şeklinde konuştu.

Fatih Sultan Mehmet’in “Aklı öldürürsen ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür” sözünü hatırlatarak konuşmasını sürdüren İlçe Başkanı Yüksel; “Ben üç türlü adalete inanırım; bir tanesi halkın adaleti! 31 Mart gecesi halk bir irade ortaya koydu, halkın iradesiyle bir seçim yapıldı. Hakkı gasp eden, adaleti gasp eden, hukuku gasp eden bir şekilde halkın adaletinden kurtulamaz. Ben bütün kalbimle inanıyorum ve güveniyorum ki 23 Haziran günü halkın adaleti yakalarına yapışacak, o hakkı söke söke geri alacak.

Yine bir tanesi mahkemelerin adaleti! Kadıyı satın almışlar, kadıyı bertaraf etmişler, mahkemeyi ele geçirmişler, mahkemenin yanlış karar vermesi için elinden geleni yapmışlardır ama bir adalet daha var Allah’ın adaleti! Ben bütün kalbimle inanıyorum ne halkın adaletinden, ne hukukun adaletinden ne de Allah’ın adaletinden kurtulmaları mümkün değil, söke söke kazanacağız. Bugünün parolası ‘her şey çok güzel olacak.’ Her şeyin çok güzel olması için elimizden geleni yapacağız. Cumhuriyete sahip çıkacağız, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkacağız” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here