“Yöremizde Termik Santral İstemiyoruz!”

0
166

Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Tümkaya, Bölgemizdeki Temiz Kaynaklara Dikkat Çekti;

Bölgemize kurulması planlanan termik santraller ile ilgili bir açıklama yapan 28. Bölge Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Eczacı Emrah Tümkaya; “Termik santraller insan sağlığına, çevreye ve tarım topraklarına zarar vermektedirler” dedi.

Enerji Bakanlığı tarafından, gelecek yıllarda tüketileceği düşünülen enerji ihtiyacını gidermeye yönelik olarak, planlanan termik santrallerin zararlarına değinen Tümkaya, yöremizin güneş ve rüzgâr gibi temiz kaynaklar açısından son derece zengin olduğunu ve bunlardan faydalanılması gerektiğini vurguladı. Eczacı Tümkaya; “Yatağan, Afşin/Elbistan, Sugözü termik santralleri örneklerinde görüldüğü gibi, çok geniş bir alanda geri dönüşü olmayan çevre sorunları yaratmaktadır. Yörenin doğal ve kültürel değerleri, tarım ve turizm potansiyeli, dolayısı ile yöre halkının ekonomisi olumsuz yönde etkilenmektedir. Yöremize yapılması öngörülen termik santrallerin de çok geniş bir alanı olumsuz olarak etkilemesi söz konusudur.

Ülkeler enerjiyi doğru kaynaktan, doğru teknolojilerle elde etmeli, en az kayıpla iletmeli ve doğru kullanmalıdır. Tüketimin olabildiğince özendirildiği, enerjinin, savurganlık ölçüsünde plansız, programsız, yersiz ve verimsiz kullanıldığı, hat kayıplarının %25’lere vardığı ülkemizde acil enerji ihtiyacından bahsetmek, kömüre dayalı termik santralleri ve nükleer santralleri bir zorunlulukmuş gibi halkımıza dayatmak, ülke çıkarlarımızla bağdaşmamaktadır. Kaldı ki yöremiz güneş ve rüzgar gibi temiz kaynaklar açısından son derece zengindir.

Bizler; Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilciliği ve sağlık meslek mensupları olarak yöremizde Termik Santral istemiyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. Enerji politikalarının yeniden gözden geçirilerek yenilenebilir kaynaklara ağırlık verilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here