Yönden; “Mülki İdare Amirlerimiz, Devletimizin Önemli Bir Yapı Taşıdır”

0
69

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden; “Mülki İdare Amirlerimiz, Devletimizin Önemli Bir Yapı Taşıdır”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ‘10 Ocak İdareciler Günü’ münasebetiyle meslektaşlarına hitaben bir açıklamada bulundu.

Mülki İdare Amirleri olarak, devlet ile vatandaşlar arasındaki sevgi ve güven bağlarının da güçlenmesini tesis ettiklerini kaydeden Kaymakam Yönden; “10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk Mesleki Toplantı başlangıç kabul edilerek, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulunda 10 Ocak tarihi, ‘İdareciler Günü’ olarak kabul edildiği hepimizin malumudur. Mülki İdare Amirleri olarak; Devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini ve samimiyetini de temsil etmek suretiyle, devletimiz ile vatandaşlarımız arasındaki sevgi ve güven bağlarının da güçlenmesini tesis ettiğimiz aşikardır.

Şehirlerimizin ve ilçelerimizin daha mamur hale gelmesi, üretim ve yatırım ortamının geliştirilmesi amacıyla bir orkestra şefi gibi çalışmaları koordine eden mülki idare amirlerimiz; Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimlerimiz, meslek odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği halinde çalışmalara yön vermesinin yanı sıra devlet ile millet arasında temel bir köprü vazifesini ifa etmektedir. Vatan ve millet sevgimiz, insana olan duyarlılığımız ve milli iradeye olan hassasiyetimiz doğrultusunda, halka hizmet Hakk’a hizmet anlayışını düstur edinerek yüce devletimiz ve aziz milletimize hizmet etme gayretinde olan Mülki İdare Amirlerimiz, bu manada devletimizin önemli bir yapı taşıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mardin/Derik Şehit Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ve diğer şehit mülki idare amirlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan mülki idare amirlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, görevini şerefle tamamlayarak emekliye ayrılanlara sağlık ve mutluluklar diliyor, özveri ve gönüllük çerçevesinde bu ulvi mesleği yürüten tüm meslektaşlarımın ve hizmet paydaşlarımın “10 Ocak İdareciler Günü”nü içten dileklerimle kutluyor, başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here