Yönden;  “İlelebet Nöbetteyiz, Devletimizin Yanındayız!”

0
19

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden;  “İlelebet Nöbetteyiz, Devletimizin Yanındayız!”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “İlelebet Nöbetteyiz, Devletimizin Yanındayız!” dedi.

Milli birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, hoşgörü, paylaşmak, yardımlaşma ve dayanışmanın ülkemiz ve milletimizin sahip olduğu en önemli değerlerden olduğunu önemle vurgulayan Kaymakam Yönden; “Her daim yoğun bir şekilde yaşadığımız milli ve manevi değerlerimiz ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından, ülkemizin ve milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne karşı çeşitli hain saldırılara maruz kaldığı hepimizin malumudur.

Bu manada ülkemiz,15 Temmuz 2016 gününde akşam saatlerinden itibaren tarihinin en kritik dönemini yaşamıştır. Devletimize ve milletimize hizmet etmek yerine iradelerini terör örgütüne teslim eden şer çetesi mensuplarının menfur teşebbüsü; milletimizin iradesi, yüce devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerimizin de etkin müdahalesiyle bozguna uğratılmıştır.

Bu hain darbe girişiminde necip milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’ te olduğu gibi, üzerinde yaşadığımız coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki ciddiyetini ve kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş, yüzyıllar öncesinde de olduğu gibi, kutsal Anadolu topraklarını yaşam sahası olmasının da ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya bir kez daha vurguyla haykırmıştır. Bu manada kadirşinas milletimiz, topraklarımıza saldıran şer çetelerine karşı 100 yıl öncesinde Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne şekilde cevap vermişse, 15 Temmuz’da aynı şekilde cevap vererek tarihteki mümtaz yerini almıştır.

Dün olduğu gibi bugün ve her daim, vatanımız ve milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü tehdit eden iç/dış terör örgütlerine karşı sosyal hukuk devleti ilkelerimizden taviz vermeksizin, kanımız son damlasına kadar amansız şekilde mücadelemizi sürdüreceğimize zerre-i miskal kadar şüpheniz olmasın.

Menfur darbe girişiminin haber alındığı andan itibaren kararlı bir duruş sergileyip, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna cansiperane mücadele eden, bu yolda şehitlik yâda gazilik mertebesine erişen güvenlik güçlerimiz ve kadim halkımızla hain darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ardından ülke genelinde olduğu gibi kentimizin meydanlarında da demokrasi nöbetine kalarak milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin tüm fertlerine, tüm güvenlik güçlerimize, kurum ve kuruluşların tüm idareci ve çalışanlarına, siyasi iradeye, sivil toplum kuruluşlarına, basınımızın güzide temsilcilerine, yediden yetmişe herkese şahsım ve kurumum adına bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini can vererek ödeyen, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canını feda ederek, şehadete intikal eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve tazimle anarken, şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi de şükran ve saygıyla yâd ediyor, muhterem ailelerine en derin saygılarımı sunuyor, muhterem halkımızın altın harflerle şanlı tarihe nakşettiği bu tarihi günü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, böyle bir menfur hadiseyi bir daha devletimize ve necip milletimize yaşatmaması adına Cenab-ı Allah’a arz-ı niyaz ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here