Yönden; “19 Mayıs Birlikte Yüzünü Geleceğe Dönmüş Nesillerin En Büyük İlham Kaynağıdır”

0
35

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden; “19 Mayıs Birlikte Yüzünü Geleceğe Dönmüş Nesillerin En Büyük İlham Kaynağıdır”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a hareketiyle Anadolu’nun bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan ettiği bu önemli günün 102’nci yıldönümünü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması, gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesine erişmesinin genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşebileceğinin önemli bir ifadesi olarak bu şanlı günün asil ruhlu gençlerimize armağan edildiğini kaydeden Kaymakam Yönden; “Türk milletinin varolma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğimize armağan edilmesi büyük anlam taşımaktadır. Bu özel günün gençlere bayram olarak armağan edilmesi, gençlerimize verilen değerin yanı sıra, Atatürk’ün ve onun şahsında asil milletimizin sizlere olan sarsılmaz güven ve umudunu da ortaya koymaktadır. Çünkü siz gençlerimiz bu mukaddes vatanımızın umudu ve geleceğisiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali; İstiklal ve milli irade şuuruyla yetişen asil ruhlu gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki, bizler gençlerimizi el üstünde tutuyor ve onların geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim en temel ve ortak görevimiz, gelecek kuşağa çok daha kalkınmış gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Aynı şekilde, dünyanın bu hızlı değişiminde ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, kıymetli gençlerimizi de geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi ve en güzel imkânı sunmak ortak hedefimiz olarak beninsenmelidir. Bu anlamda kadirşinas gençlerimizin de, damarlarındaki asil kanları ve sahip oldukları milli ruh ve şuurlarıyla ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileri seviyelere taşıyacaklarına inancımız tamdır.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak idrak ettiğimiz bu özel ve müstesna gün; milli mücadelemizin ulvi bir adımı olmakla birlikte yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türk gençliğinin, bu ilhamdan aldığı feyz ve güç ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağı ve dünyaya örnek olabilecek uygarlık adımları atacağına inancımız da sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bu müstesna günü bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizi ve şehadete şahit olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve saygıyla yâd ederken geleceğimizin teminatı olan tüm gençlerimiz ve sporcularımız ile kadirşinas halkımızı en derin sevgi ve saygıyla selamlıyor, bayramlarınızı en kalbi duygularımla kutluyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here