Yılmaz; “Şehrimiz İçin Önemli Bir Fırsat!”

0
294

Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyle kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

İTSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve oda üyelerinin katılımı ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, İSTE Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci, Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili katılımcılara sinevizyon destekli olarak teknik bilgiler verdi.

Odak Toplantıları gerçekleştiriyoruz

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İSTE, DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin kurulması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu konuda önemli mesafeler alındı ve odak toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Kahramanmaraş, Antakya’da toplantılar gerçekleştirdik. Osmaniye’de de Odak toplantımızı gerçekleştireceğiz. Düzenlenen Odak toplantılarına bölgede faaliyet gösteren iş insanlarımız da katılıyor ve kendilerine İskenderun’da kurulacak olan Kaynak Teknolojileri mükemmeliyet merkezini en yetkili birimlerce anlatıyoruz.

Bugün de İTSO üyelerimizi bilgilendirmek için buradayız. İskenderun’un, Sanayi ve Liman şehri olması nedeniyle bu alanda nitelikli işgücü ve kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İstihdama yönelik yapılan bu yatırım sadece şehrimizi değil, komşu illerdeki insanlarımız için de önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

İSTE içerisinde hayata geçirilecek Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin en önemli hedeflerinden biri ihtiyaç duyulan nitelikli ve sertifikalı insan yetiştirmek olacaktır. Bununla birlikte, Merkez’de yapılacak Ar-Ge çalışmaları ile yine ülkenin ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu en güncel ve verimli kaynak teknolojileri ve yöntemleri geliştirilecektir. İskenderun’a Üniversitenin kurulması noktasında İTSO’nun büyük destekleri olmuştur” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İhtiyacı Karşılayacak Nitelikli İnsanlar Yetişecek!

İskenderun Teknik Üniversitesi, DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci ise sunumunda; “Sanayi sektöründe artan nitelikli ve sertifikalı kaynakçı (çırak, kalfa, usta, kaynak teknikeri, belgeli kaynakçı ve profesyonel kaynakçı) talebinin karşılanması ve çeşitli projeler geliştirmek suretiyle çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Dörtyol, Kahramanmaraş ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odalarında toplantılar yaparak bu konunun önemini anlattık ve o bölgedeki iş insanları ile bira araya gelerek projemizi anlattık.

Bugün de tekrar İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasındayız. İskenderun Teknik Üniversitesi içerisine kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinde sertifikalı ve bölgedeki sanayicilerimizin ihtiyacını karşılayacak nitelikli insanların yetişecektir. Bu konu bölgemizdeki iş insanlarımıza ve özellikle kaynakçılık sektöründe faaliyet gösteren siz değerli katılımcılara anlatmak için bugün buradayız” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Mahir Taner, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Selma Yılmaz, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci, İTSO Meclis üyeleri ve üyeleri katıldılar. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here