YGS Pazar Günü Yapılacak

0
93

ygs sınavı1Üniversiteye girişte birinci aşama sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava, ülke genelinde 2 milyon 126 bin 681 aday başvurdu. YGS’ye girecek adaylar, giriş belgelerini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin internet sayfasından edinebilecek. Giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunuyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

YGS, tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00’da hazır bulunmaları gerekecek.

Adaylar, sınav salonuna 2015-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklar.

“Gereken Duyarlılığı Gösterelim”

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de, yazılı bir mesaj yayınlayarak, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi. Öğrencilere sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmeleri gerektiği konusunda tembihlerde bulunan Kaymakam Özyiğit, İskenderun Halkından da gereken duyarlılığı göstermelerini istedi. Kaymakam Özyiğit; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceği için önem arz eden Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın yapılacağı 15 Mart 2015 Pazar günü Sınava girecek olan öğrencilerimizin konsantrasyonlarının dağılmaması için, sınav öncesi ve sınavın bitimine kadar geçen süre zarfında gereken hassasiyeti ve duyarlılığı göstermenizi önemle rica ediyoruz. İlgili ve görevli kurumlar ile vatandaşlarımız tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmesi gençlerimizin geleceği açısından önem taşımaktadır” dedi.

“Biz Sessiz Olalım, Gençlerimiz Başarsın”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil 15 Mart 2015 Pazar günü yapılacak olan Yüksek öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde bir mesaj yayınlayarak sınava girecek öğrencilere başarılar diledi. Belediye Başkanı Seyfi Dingil Pazar günü yapılacak sınav saatlerinde gürültü kirliliğinin yapılmamasını, sessizliğin olmasını isteyerek gençlerin bu ortamda başarılı olacaklarına dikkat çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here