“Yeni Bir Eğitim Yuvası Kuracağım”

0
171

nuri üysen açıklama4Atalar Koleji İle İlgili Bir Açıklamada Nuri Üysen’den Geldi…

Son zamanlarda İskenderun kamuoyunu meşgul eden Atalar Koleji’nin kime ait olduğu yönünde Kurucu Üye Cuma Bal’ın yapmış olduğu açıklamalara Nuri Üysen’den yanıt geldi. 1 yıl önce Kanay şirketi olarak Atalar Kolejini çalıştırdıklarını söyleyen İşadamı Üysen; “2 ay kadar önce okula bir nevi el kondu. El koyna Cuma Bal’da, haksızlığın giderildiğini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Oysaki temiz kararı beklenmeden, okulun elimizden alınması ne kadar doğrudur, bu tartışılır” dedi. Binanın kendisinin olduğunun altını da çizen Üysen, 15 Haziran’a kadar eğitime müsaade ettikleri binada yeni bir eğitim yuvası kuracağını belirtti.

Hasan Baba Restoranda basın toplantısı düzenleyen İşadamı Üysen, mahkeme kararı ve milli eğitim sayesinde Cuma Bal’ın orada oturduğunun vurgulayarak, olayın nasıl geliştiğini anlattı. Üysen; “Benim hiçbir şeyden haberim yokken tedbir kararı olmasına karşın, Ahmet Cerrahoğlu aracılığı ile Cuma Bal, okulun devriyle ilgili benle görüştü. 700 bin lira karşılığında hisselerini satmak istediğini söyledi. Bende kabul etmedim. Aradan belli bir zaman sonra Cuma Bal karısından mal kaçırmak için bana devretmek istediği hisselerini Hasan Bahtiyar’a protokol imzalayarak 360 Bin TL.’ye hiçbir hak ve alacağım kalmamıştır diyerek, üç şahit huzurunda devrediyor.

Bu kez Hasan Baytiyar da yanıma gelerek, ‘okulun tamamını devraldım ve size vereyim’ dedi. Bende yarı hissesini aldım. Benim bu davayla hiçbir ilgim veya bilgim yoktur. Olsa idi problemli olan yeri satın almazdım. Ayrıca temiz yolu açık olan davanın temiz kararı beklenmeden okulun elimizden alınması da ne kadar doğru bu da tartışılır. Davayı kaybeden kişi, kazanmış gibi hak talep etmiştir. Şikâyetçi olan eski eşi, Cuma Bal ile birlikte hareket ediyor ise nitelikli suç işlemektedirler” diye konuştu.

Eğitim yılı bitene kadar bu olayı öğrencilere yansıtmamak istediklerini aktaran Üysen; “Bu olayın öğrenciler açısından en az zararla atlatılması için bizler yoğun bir çaba sarf ettik. Eğitim dönemi bitmeden ve hiçbir öğretmeni bulunmayan bu kişilere okul devredilmesi de akıl almaz bir durumdur. Şirketimiz ile anlaşmalı olan eğitim kadrosu, öğrenciler mağdur olmasın diye, ta ki okul idaresi ‘Sizi okula almayacağız’ diyene kadar eğitime devam ettiler” şeklinde konuştu.

Mevcut binanın %42’sinin kendisine ait olduğunu söyleyen İşadamı Nuri Üysen; “2004 yılında 5 yıllığına Atalar Şirketine binayı kiraladık. Süresi de bitti! Sözleşmeyi de yenilemeyeceğimizi duyurduk. 15 Haziran’a kadar da binada eğitim vermelerine müsaade ettik. Orasını devralınca da yeni bir eğitim yuvası kuracağım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here