Yelken Kulübünde Geleceğin Yelkencileri Yetişiyor

0
77

Yaklaşık 50 yıldır kentimizde faaliyet gösteren ve çok sayıda milli sporcu yetiştirmiş olan Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü eğitimlerini sürdürüyor.

Yelken sporuyla birlikte, çocukların küçük yaşta kendi gemilerinin kaptanı olmayı öğrendiklerini kaydeden Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Hocalarından Erhan Karagün; “7 yaşında başlıyoruz bu spora 77 yaşına kadar yapabiliyoruz. Çocuklara küçük yaşta kendi gemisinin kaptanı olmayı öğretiyor öncelikle bunları söyleyebilirim. Doğa ile mücadele etmeyi öğretiyor, o ruhu aşılıyor, daha özgüvenli bireyler yetiştirmeyi hedefliyor” dedi.

En çok yakındıkları noktalardan da bahseden Karagün; “Yelken malzeme sporu. Malzeme sporu olduğu için Türkiye’de çok fazla tanınmamış bir spor. Malzemelerimiz yurt dışından geldiği için edinmekte zorluk çekiyoruz. Halkımız tarafından da çok bilinmeyen bir spor ama doğa sporu. İskenderun’da ilgiyi düşük görüyoruz. Biz çok büyük kitlelere hitap edemiyoruz maalesef malzeme sporu dediğimiz gibi herkese ulaşmamız için çok malzememizin olması lazım. Bunun şöyle çözümleri olabilir, bizim dışımızda başka kulüpler de olursa o şekilde ilgiyi arttırabiliriz diye düşünüyorum. Yarışlara çok uzak kalıyoruz başka da kulüp olmadığı için tek başımıza antrenman yapmak zorundayız. Başka yerlere ulaşıp onlarla antrenman vermek isterdik, ulaşım bedelleri bizi çok yoruyor gerçekten. Türkiye’nin sorunlarından biri bu zaten… Keşke başka kulüplerde olsa onlarla birlikte antrenman yapabilsek… Onun dışında çok büyük sıkıntılarımız yok ama her şeyi kendi içimizde döndürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kulüpleri hakkında bilgiler de paylaşan Karagün; “Şu anda 30 tane lisanslı sporcumuz var hepsi aktif, 17 tane de kursiyerimiz var bu sene başladık onlarla şu anda denizdeler zaten eğitim görüyorlar. Daha önce eğitimini tamamlamış öğrencilerden destek alıyoruz bu konuda, geleceğin yelkencilerini bu şekilde yetiştiriyoruz. Bize çok aşırı bir ilgi yok ama olan ilgiyle yetinmek zorunda kalıyoruz daha fazlasını biz talep edemiyoruz çünkü malzememiz yok. Devletin de bu konuda çok büyük bir desteği yok maalesef biz amatör sporlara daha fazla destek olabilseydi belki imkanımızı genişletip daha fazla sporcuya, daha fazla insana hitap edebilirdik.

Yarışmalara katılıyoruz. Şu anda bir sporcumuz Polonya’da Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil ediyor. İskenderun Yelken Kulübü sporcusu milli takıma seçildi. Biz de Türkiye çapında bütün yarışlara iştirak ediyoruz tabii ki ekibimizle birlikte. Kulübümüz 1970’ten bu yana devam eden köklü bir kulüp, çok fazla sayıda milli sporcu yetiştirdi. Benim Türkiye derecelerim var, diğer hocalarımızdan Avrupa derecesi, dünya derecesi olan hocalarımız var. Bizlerde bu kulübün eski sporcularıyız, yıllardır uzaktaydık, 20 yıldır başka kulüplerde çalışıyorduk, yeni döndük kulübümüze, artık burada geleceğin yelkencilerini yetiştireceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here